Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

počasí je v tomto týdnu jako na houpačce. Pondělí propršelo, v úterý solidně foukalo, středa, čtvrtek poměrně jarně vlídné a dnes opět zamračeno, očekává se výrazný pád teplot a o víkendu snad bude dokonce někde sněžit.

Náš program tyhle změny a výkyvy nijak neovlivnily, konalo se vše, co se konat mělo.

Ale ještě než dnes telegraficky přelétneme hlavní události, ohlédněme se za letošním Run and Help. Je dopočítáno a vy můžete na FB zhlédnout letošní video.

Celkem jsme letos naběhali téměř 1 550 km, ve škole a s Vaší pomocí jsme vybrali 45 000 Kč. To je opět mimořádný počin, děkujeme všem účastníkům u nás a zejména podporovatelům od Vás. Už se těšíme na další ročník. Ten letošní ale celorepublikově ještě nekončí, Vaše kolektivy se mohou zapojit do poloviny června, tak neváhejte!

Když už budete na našem FB, rozhodně se mrkněte na další události.

Jednak zde najdete další velký úspěch našich reprezentantů v debatování českém i anglickém. Můžete prokliknout na samotné stránky debatování, kde naleznete více informací a údajů.

Níže na FB naleznete též obrazovou dokumentaci akcí minulého týdne, juniorský maraton a technologickou návštěvu Písku.

Dále upozorňuji na fotky z francouzské Bretaně, které budou od pondělka doplňovat fotky ze španělského Alicante, dalšího výměnného pobytu našich studentů.

Jinak se konaly další kurzy praktické první pomoci, v pondělí pro sextu, včera pro tercii.

Proběhlo též krajské kolo chemické olympiády, básnická soutěž v AJ – Poetry Open Mic, návštěva divadla ABC.

Neméně pestrý byl i program na kolejích, vyvrcholily tradiční soutěže o Pohár kolejního řádu v typicky kolejních disciplínách: šipky, fotbálek, pinčes a kulečník. V nich od února soutěží studenti i kolegové, ve středu proběhlo vyhlášení, výsledky jsou zajímavé a určitě budou na webu.

Ano, není to překlep, ve středu naše koleje normálně fungovaly, ač byl státní svátek. A nejen to, v podvečer se konalo o jeden den posunuté, tradiční české pálení čarodějnic a opékání buřtů. Na tradice nezapomínáme. A kromě toho všeho se ještě konaly oslavy Dne Země.

Sledujte dále dění na OG: FB, web, Instagram…

Všem přejeme příjemný víkend a běhu (a pomoci) zdar!

Za OG