Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

májové proměnlivé počasí pokračuje, sluníčko střídají mraky, solidně pofukuje a my se dál valíme směrem k polovině předposledního měsíce tohoto školního roku.

Ještě než nahlédneme do tohoto týdne, malý update k Run and Help. Celkem bylo nakonec vybráno a zasláno na Konto Bariéry 45 000 Kč, tedy o 5 000 Kč více, než je na našem videu. To má již 4 000 zhlédnutí, tak dál sdílejte a inspirujte. Akce RaH trvá ještě přes celý měsíc.

https://www.facebook.com/watch/?v=1429755433831956

Pondělí jsme zahájili assembly pro nižší gymnázium, tentokrát byla hostem paní Mikulová, pracovnice Linky bezpečí a spisovatelka. Zajímavé a poučné povídání, děkujeme.

V pondělí ráno také odcestovali naši vyslanci do španělského Alicante. Soudě dle FB stránek této výměny, se mají více než krásně. Navštivte OG Viaje a Alicante 2019.

A když už budete na FB, doporučuji se mrknout na zprávy od našich absolventek Pavlíny Havránkové z UNYPu, Hanky Tyburcové z veteriny v Brně, úspěch Míši Mrázkové z Groningenu a naší septimánky Karoliny Hrabalové. A jestli Vás u toho napadne, že to musí být velká radost pracovat s tak skvělými mladými lidmi, tak vězte, že věru je. A velká!

V úterý se nám vrátili naši studenti z Francie, určitě přineseme shrnující reportáž. Dnes k nám přijíždějí pro změnu francouzští studenti.

Středa byla samozřejmě státním svátkem, ovšem naši kolejní studenti zůstali v areálu a měli odpoledne program se svými vychovateli.

Po celý týden se konaly zkoušky mezinárodní maturity IB, v pondělí byly zahájeny českým jazykem a literaturou, v úterý ráno pokračovaly češtinou a pak odpoledne historií, ve středu další test z historie a odpoledne Global Politics, ve čtvrtek další Global Politics a odpoledne biologie. Dnes ráno opět biologie a odpoledne přijde na řadu psychologie. Vidíte, že každý předmět má testů několik, obvykle dva pro standardní úroveň, resp. tři pro úroveň vyšší. Náročný program.

Dnes nás poctili návštěvou představitelé univerzity z korejského Soulu, konkrétně z Korea Institute of Science and Technology KAIST), prestižní asijské univerzity, mj. 3. na světě v žebříčku QS univerzit mladších 50 let a 14. na světě všech univerzit v oblasti inženýrství. Přijeli do Evropy pouze na jeden den navštívit dvě školy v ČR a nabídnout studentům plné stipendium při studiu na KAIST.

Septimáni pod názvem „Chlupatci“ dnes vyrážejí na stříbrnou expedici DofE na Novopacko, tak jim přejme solidní počasí.

To je pro dnešek stručně vše, sledujte pochopitelně dění nejen u nás v OG na webu a sociálních sítích a mějte se fajn.

S přáním hezkého víkendu se letos po třiatřicáté loučí

za OG