Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

úvod tohoto týdne byl ve znamení pokračování tropických teplot, ve středu večer přerušených silnou bouřkou. Dnes i o víkendu však bude teplo pokračovat.

Dnes odpoledne se koná závěrečná pedagogická rada, zprávy budou z důvodu příprav podkladů výjimečně stručnější a telegrafické.

Pondělní assembly bylo opět v duchu karaoke a dle mého skromného názoru bylo ještě vydařenější než to předchozí. Díky!

Kvartáni v pondělí odjeli na sportovně zeměpisný kurz do Ostrova u Tisé, včera se v pořádku vrátili, více o pobytu na našem webu vč fotogalerie.

Ve středu se na Hostivařské přehradě konaly závody dračích lodí, naše mladá posádka se v konkurenci starších neztratila a obsadila pěkné 5. místo ze 14 startujících. Gratulujeme!

Včera septimáni intenzivně pracovali na svém G4 projektu – experimentu/výzkumu v oblasti přírodních věd. Výsledky budou prezentovat nám ostatním v novém školním roce. Tak se těšíme.

Vyšlo další číslo našeho úspěšného časopisu OG Chronicle, odkaz naleznete na webu či FB.

Tamtéž doporučuji přečíst zprávu Vaška, našeho absolventa, studujícího momentálně ve Warwicku, je minimálně k zamyšlení.

Jak ten čas letí, jsme si mohli opět uvědomit včera večer. To jsme se důstojně a mile loučili s paní Hanou Halfarovou, která téměř před 17 lety stála u zrodu Nadace Educa a projektu OPEN GATE. Vzpomínalo se mj. na výběr lokality pro školu, stavbu, první dny otevřených dveří v holinách a přilbách, první návštěvy televize s propagací vznikající školy, první přijímačky v centru Prahy atd. Spoustu práce vykonáno, škola dnes téměř 15 let stojí a dále se rozvíjí, vzpomínky a zážitky zůstávají. Kolegyně zaslouženě končí s aktivní prací a čeká ji pestrý a aktivní život bez pracovního poměru. Hanko, děkujeme moc za vše a užívej si to.

Tak poslední ryze akademický týden je za námi, teď nás čekají třídní výlety a studentské stáže.

Statistické shrnutí výsledků vzdělávání přineseme tradičně poslední den po předání vysvědčení.

Užijte si letní víkend.

To Vám za OG přeje