Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

ač to podle teplot nevypadá, dnes v 17:53:44 teprve končí jaro a začíná léto. A léto znamená v našem prostředí prázdniny a ty začínají už za týden. Hurá!

Letní počasí s teplotami kolem 30°C přálo nejrůznějším venkovním aktivitám, i když je občas přerušila krátká bouřka. Tento rok jsme pilotně vyzkoušeli absolvovat výlety všech tříd ve stejném termínu. Škola zůstala prakticky celý týden prázdná.

Reportáže a fotodokumentaci budeme postupně dávat na web a FB, takže budete moci alespoň zprostředkovaně zavítat do okolí Babic, na Sázavu, do Třeboně, na Točník, do Máchova kraje, na Malou skálu atd. Prostě po krajích českých. A že je u nás krásně.

Pobyt základky v Kořenově můžete sledovat na FB prakticky online už nyní.

A doporučuji též mrknout se na naši Terezu z kvinty, jak drtí všechny soupeře v motoristických závodech. Gratulace!

Sextáni a septimáni asi nebudou své nové zkušenosti přímo fotodokumentovat, i když by to bylo jistě zajímavé. Na stáže vyrazili porůznu: poradenské, finanční, právní i výrobní firmy, technologie i cestovky, ale také ministerstva, diecéze, neziskovky a jedno nápravně výchovné zařízeni čili věznice.

Příští týden nás čeká v úterý celoškolní konference nejen o životním prostředí a ve středu slavnostní předávání vysvědčení, a jak jsem minule slíbil, přineseme statistické shrnutí výsledků vzdělávání v tomto školním roce.

Na závěr jedna technická pro studenty (a rodiče). Prosím nezapomeňte nejpozději v pondělí odevzdat učebnice a knihy do knihovny (kromě výjimek, které si sami domluvíte). Kdo tak neučiní, dostane ve středu pouze kopii vysvědčení, originál až po sjednání nápravy.

Užijte si další, tentokráte již astronomický letní víkend a za týden se můžete těšit na poslední letošní jubilejní čtyřicáté zprávy z OG.

Za OG srdečně zdraví