Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

sedmý letošní školní týden se chýlí ke konci, podzim k nám byl i tentokrát velmi přívětivý, užili jsme si sluníčka i přeháněk, příjemné teploty mezi 15 a 20 stupni.

Týden zahájilo tradičně assembly, tentokrát geografické, studentům nižšího gymnázia jejich starší spolužáci představovali zážitky z netradičních prázdninových destinací. Zavítali jsme prostřednictvím jejich zážitků např. na Island a projeli Transsibiřskou magistrálu. Zajímavé, inspirativní, děkujeme!

Kvinta B se po assembly vrhla na kurz první pomoci a sextáni pro změnu vyrazili na literární exkurzi do Prahy pod vedením svých češtinářů.

Letos jsem se ještě nezmínil, že pochopitelně pokračujeme v komunitní činnosti a dobrovolnictví. Jen tento týden naši studenti zavítali do Olivovy dětské léčebny v Říčanech, do mateřské školy v Mukařově, do domova seniorů tamtéž, dále do další mateřské školky v Říčanech a do Alzheimer centra v Doubravčicích. Pomáháme, čteme, učíme anglicky, zapojujeme se.

V úterý se na kolejích otevřely sklenice s utopenci a hodnotící komise posuzovala a chutnala. Ostatně fotky si můžete prohlédnout na našem facebooku. Gratulace k vítězství patří děvčatům ze žluté koleje, díky samozřejmě všem.

Tamtéž naleznete i zprávu z akademického klubu Senior Robotics, který se připravuje na soutěž First Tech Challenge. Práce započala též v klubech juniorů a programátorů.

Ve středu v podvečer se konala další akce v rámci našich "kaváren", tentokrát na téma Managebac, děkujeme některým z Vás za návštěvu a za Vaše postřehy a podněty.

Večer si naši sportovci, konkrétně florbalisté, zahráli přátelský zápas s mužstvem ze Sázavy. A vyhráli 6:3.

Jiní sportovci, stolní tenisté pod vedením kolegy Hensla zavítali ve čtvrtek na soutěžní turnaj do Čelákovic a přivezli odtud skvělé 1. místo. Gratulujeme.

Ten den pro změnu naši španělštináři z kvint vyjeli do školy Sv. Augustina, kde s vedením a tamními studenty řešili mj. výhody školních uniforem. Více bude opět na FB.

Dnes, v pátek, se konají další workshopy v rámci prevence, pořádané naším Poradenským centrem.

Bylo tedy opět živo, program byl tradičně nabitý a nejinak tomu bude příští týden. Čeká nás mj. speciální prodloužené assembly se zajímavým hostem, projekt společenských věd, další kurz první pomoci a předsunutá oslava Halloweenu vč. diskotéky.

Ještě předtím je před námi víkend, užijte si jej, a pokud chcete tip, vyrazte do přírody, třeba zasaďte strom v rámci akce "Sázíme stromy", možná tím pomůžeme přírodě a klimatu více než blokováním dopravy či cestováním po konferencích.

Za týden zase u zpráv z OG, do té doby srdečně zdraví