Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

pětina školního roku je pryč, končí osmý týden a s podzimními prázdninami též letošní říjen. Počasí tohoto týdne ovlivnily mlhy a teplotní inverze. Když se slunci podařilo se po ranních mlhách a dopoledni nízké oblačnosti prokousat, bylo krásně a poměrně teplo. No, a když se mu to nepodařilo, bylo podzimně mlhavo a chladno. Dnešní ráno je pod jasnou oblohou téměř bez oblačnosti.

Na úvod mi dovolte jedno oznámení, aby později v textu nezapadlo.

ABSOLVENTI OG – letošní sraz je v sobotu 21. 12. od 18.00, místo též tradiční.

Za těch osm týdnů jsme absolvovali celou řadu assembly s různými tématy či hosty. Nyní před volnem jsme si nadělili mimořádně zajímavého hosta – Ladislava Ziburu, cestovatele a autora knih o svých putováních. Prodloužené setkání před plným sálem našeho divadla bylo velmi poutavé, zajímavé, inspirativní a vtipné. Děkujeme za návštěvu!

Minule jsem se podrobněji věnoval komunitní činnosti, dnes se společně podíváme na kariérní poradenství na OPEN GATE. Během nedávné Kavárny pro rodiče týkající se našeho Poradenského centra vzešel nápad na sdílení základních a aktuálních informací také s Vámi, rodiči, a proto vznikl padlet. Informace se týkají kariérního poradenství, resp. nabídek stáží, workshopů, letních programů atd. Najdete zde ale i přehled o schůzkách a akcích, které mají studenti možnost v rámci kariérního poradenství navštívit, je zde uložen i souborný přehled aktivit pro všechny ročníky od kvarty po oktávu. Zavítejte tedy na tento link (heslo jste obdrželi v samostatném emailu). V případě jakýchkoliv dotazů neváhejte kontaktovat naše kariérní poradkyně, jejichž kontaktní údaje najdete na našem webu.

A když budete klikat, můžete samozřejmě mrknout na náš FB, rozhovor s kolegyní Petrou Kobrovou doufám osvěží, či na web.

Připomínám, že již 14. listopadu se uskuteční letošní první den otevřených dveří. Chcete-li tedy doporučit OG známým, je to jedinečná příležitost. Školou budou návštěvníky provádět samotní studenti a prohlídky areálu začínají již v 14.30, od 16.00 se uskuteční setkání ve sportovní hale školy. Po úvodních společných informacích se pak cca po půl hodině návštěvníci rozdělí na zájemce o ZŠ, kteří další informace dostanou v prostorách základky, a zájemce o gymnázium, kteří budou mít možnost detailněji se seznamovat s gymnáziem. Tak šiřte a sdílejte.

Jinak tento týden se kromě jiného uskutečnil projekt společenských věd, určený pro kvintány, pod vedením kolegů z příslušné vzdělávací sekce. Konal se další workshop první pomoci, divadelní akce pro tercie, ale hlavní tématem týdne byl Halloween. Již od úterý se objevila ve škole výzdoba, včera se přidali též mnozí studenti s kostýmy, odpoledne bylo opět obsahem halloweenské a večer zakončila program strašidelná diskotéka. Adoptovaný lidový anglosaský svátek jsme si tedy s předstihem užili společně, přepokládám, že naši historickou vzpomínku na zesnulé – „dušičky“ – prožijete v kruhu rodinném. To už se blíží, přesně za týden a jeden den, příští sobotu.

Ještě předtím nás čeká nadcházející víkend, pokud jste využili můj minulý tip, předpokládám, že sázení lesa bylo pro Vás skvělou akcí. Dnes ponechám bez tipu, zvolte, co je Vám libo, mnoho z Vás čeká totiž prodloužený víkend, někoho i celotýdenní prázdniny, takže možná vyrazíte za hranice všedních dnů. Možností je mnoho a to je dobře.

Nás čekají prázdniny, byť příští pátek se v OG uskuteční krajské kolo logické olympiády, takže další dopis dostanete až za dva týdny. Můžete se těšit poté na dalších sedm kousků a budou tu Vánoce.

Uběhlo dalších skvělých a úspěšných osm týdnů v historii OG, jsme rádi, že jste je prožili s námi alespoň takto, zprostředkovaně.

Za celý tým OG přeji hezký podzim.