Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

tak nám končí předposlední letošní měsíc, celý týden bylo v závěru listopadu poměrně teplo, dnes se to ovšem začne lámat a o víkendu nás postupně čeká sněžení a teploty zamíří pod bod mrazu.

Pondělní assembly se vrátilo zpět do našeho divadla a pro nižší gymnázia se opět po roce představoval koncept Duke of Edinburgh Award na naší škole. Děkujeme starším studentům a organizátorům.

V pondělí se také na Pražském hradě konalo letošní finále Logické olympiády, pořádané Mensou ČR. OPEN GATE měla na finále tři vyslance ve dvou kategoriích. Jak jste již jistě zaregistrovali na FB, reprezentovali více než úspěšně. Mimořádné gratulace míří především k Vaškovi Trpišovskému, který letošní republikové finále ovládl a vyhrál! Opět! Již potřetí! A po osmé byl ve finále! Největší logik České republiky posledních let je Vašek ze septimy! Ještě jednou gratulujeme! Zpráva samozřejmě proběhla televizí, rádiem, tiskem, vybral jsem  např. tuto reportáž (LO začíná v čase 19:56).

Už jste viděli videopozvánku na OG Maturitní ples 2020? Pokud ne, tak hurá na FB.

Letošní ples bude mimořádný v mnoha ohledech. Poprvé v historii OG maturují dvě třídy. Mezi maturanty je řada z těch, kteří nastoupili do pilotní 4. třídy naší tehdy nově otevírané základky a strávili tedy v OG deset let. A ples se nově stěhuje do mekky českých sálů, do Velkého sálu pražské Lucerny. A když k tomu přidáte magické datum 22. 2. 2020, tak na takovéto události prostě nemůžete chybět. Nezapomeňte prostřednictvím svých dětí včas požádat o vstupenky. Jsou jako vždy pouze na vyžádání, do volného prodeje nejdou.
Předpokládám, že sledujete také naše studenty v Indii, a pokud jste tak v posledních dnech neučinili, rozhodně doporučuji např. velký úspěch v podání české polky. Mise pomalu končí, o víkendu očekáváme jejich návrat.

Ve středu a ve čtvrtek se konaly rodičovské konzultace, děkujeme za Vaši návštěvu a zároveň za podporu charitativních doprovodných akcí (pečené dobroty a vánoční hvězdy). Konkrétní čísla a kam peníze poputují, přineseme příště. Děkujeme též našim organizátorům a obsluze. Pokud jste z nějakého důvodu konzultace časově nedali, oslovte konkrétní pedagogiky a využijte možnosti alespoň zprostředkované elektronické formy konzultace.

Ve čtvrtek vyrazili naši florbalisté na turnaj, vyhráli sice skupinu, ale nakonec přivezli jen bramboru. Nevadí, kluci, děkujeme za reprezentaci. Mimochodem o novinkách z florbalové OF ligy se dočtete tradičně na našem webu.

Přátelé, je to po roce opět tady. Začíná advent. Pro někoho čas rozjímání a zklidnění nebo čas betlémů, ale také čas rozsvěcování vánočních stromů na náměstích a otevírání vánočních trhů. A za necelý měsíc je tady Ježíšek! Tak si ten první adventní víkend užijte, mějte se rádi, vůbec se mějte fajn a těšte se na další týden a nový páteční dopis.

Z Babic Vám za všechny kolegy přeji hezký a pokojný předvánoční čas.