Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

dvanáctý měsíc roku 2019, v pátek třináctého přichází čtrnáctý páteční pozdrav tohoto školního roku.

Prosincové teploty se stále pohybují spíše nad nulou, dvakrát tento týden chviličku poletoval sníh, ale jinak je spíše počasí pozdně podzimní než vánočně zimní.

Pondělní assembly nižšího gymnázia tentokrát připravily kolegyně z Art oddělení, mohli jsme si tak zpětně užít výtvarných počinů v rámci akce Sametové posvícení. Děkujeme.

V pondělí se konala v Táboře recitační soutěž v cizích jazycích, odskočili si tam i tři naši velvyslanci, přijeli, vyhráli a odjeli. Fabián zvítězil ve francouzštině, Nicolas byl za ním druhý a Liz vyhrála v angličtině. Hezká práce, gratulujeme!

V pondělí odpoledne také vyrazila skupinka kolejních studentů do Prahy za kulturou, konkrétně do Divadla ABC.

V úterý se pro změnu ve škole konalo školní kolo astronomické olympiády, ve středu probíhal tradiční projekt – Vánoce v německy, francouzsky a španělsky mluvících zemích. Určitě budou fota.

Ty budou též, předpokládám, také ze všech čtvrtečních akcí – předávání bronzových certifikátů Duke of Edinburgh Award na Staroměstské radnici, turnaje ve futsale, kde naši chlapci obsadili po bojovných výkonech 3. místo, a také vánoční dílny na kolejích.

Vánoční témata jsou nejen součástí hodin, zvonění, kolejí, ale jednotlivé třídy též tradičně pečou cukroví, které se bude nabízet na Vánočním revue, a výtěžek půjde na charitu.

V týdnu se také konala další zkouška na výše zmíněnou akci, nezapomeňte ve čtvrtek 19. 12. od 19.00 ve sportovní hale.

Dnes se konají další workshopy našeho Poradenského centra v rámci prevence závislostí, sekundy mají divadelní představení na téma herní závislosti a gamblingu, kvarty na téma alkoholu a tlaku vrstevníků.

Příští týden nás čeká vyvrcholení předvánoční atmosféry v OG, společné vánoční večeře a závěrečná show, moc se těšíme. Info bude samozřejmě za týden.

Ještě před tím přichází třetí adventní víkend, tak si jej užijte v klidu a pohodě, Vánoce jsou již za dveřmi.

Za všechny kolegy srdečně zdraví