Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

srdečně Vás zdravím v roce 2020, přeji Vám samozřejmě vše dobré, nechť se Vám daří ve studijním, pracovním i osobním životě, a pochopitelně ať jste zdraví Vy i Vaši blízcí.

Rok 2020 začal na blátě, po sněhu ani památky, nejen zde, ale též na českých horách je sněhu opravdu pomálu. Minimálně to jistě nevadí motoristům a silničářům, takže třeba doprava do Babic je klidná a bezpečná, teploty kolem 5 nad nulou, zataženo.

V závěru předchozího roku se uskutečnilo tradiční setkání absolventů OG, bylo to opět setkání velmi příjemné, sešlo se nás tradičně kolem šedesátky, tak za rok zase na viděnou.

Do té doby se bude konat ještě maturitní ples, kam se mnozí chystají. Upozorňuji, že se koná 22. 2. 2020 v pražské Lucerně. A jelikož je to právě tam, při vstupu je nutné mít vstupenku! Tu je třeba si objednat do 7. února v kanceláři školy nebo přes třídní učitele. Nezapomeňte, bez vstupenky Vás bohužel do sálu nepustí (komu to přijde jako samozřejmost, připomínám, že na plesy OG do této doby vstupenky neexistovaly, vždy se vstupovalo na základě jmenného seznamu, letos již ne!).

Toto upozornění je samozřejmě též na našem FB, kde také doporučuji zprávu o tradiční Rybovce v Mukařově, zajímavé čtení od našich absolventů z univerzit v Cambridge a v Edinburghu, fotky z vánočních akcí a spoustu dalšího.

Pondělní assembly bylo věnováno ohlédnutí za uměleckou akcí Sametové posvícení. Děkujeme!

V pondělí chodbami školy zněla koleda v rámci Tříkrálové sbírky, děkujeme koledníkům z naší základky.

Oktavány hned po prvním letošním assembly čekaly v divadle stoly a židličky, začaly letošní IB Mock Exams, mezinárodní zkoušky IB nanečisto. Celý týden si reálně vyzkoušeli atmosféru i částečný rozsah blížících se květnových mezinárodních zkoušek. My teď vše vyhodnotíme, dostanou zpětnou vazbu a do reálných budeme držet palce! To, co nyní trvalo týden, bude v květnu probíhat po tři týdny.

Přivítali jsme také dalšího francouzského studenta na měsíční pobyt v rámci spolupráce s partnerskou školu v Bretani. Tak, nechť se mu u nás líbí.

Včera nás navštívili dva z našich absolventů studujících za „velkou louží“, v New Jersey a v Coloradu a podělili se se zájemci o své zkušenosti, zážitky a doporučení. Děkujeme.

V podvečer se konala v divadle školy „Kavárna pro rodiče“ na téma studia po OG. Účast byla opravdu hojná, povídání se nám protáhlo na dvě a půl hodiny, děkujeme všem za návštěvu a zájem.

Zároveň připomínám, že se blíží poslední možnost navštívit školu na organizovaném dni otevřených dveří, konkrétně 23. ledna. Šiřte, sdílejte, doporučte!

Určitě stojí za zmínku, že za 14 dní je tu pololetní pedagogická rada, která shrne výsledky vzdělávání v tomto pololetí a za necelé tři týdny pololetní vysvědčení.

O všem, co se stane do té doby, Vás budeme samozřejmě stále informovat.

Toť pro dnešek vše, ještě jednou vše nej do nového roku Vám přeje za všechny kolegy v OG,