Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

je za námi polovina ledna, zatím jsme se sněhu ani mrazu nedočkali, ačkoliv dnes jsou pole i auta po ránu pokryta jinovatkou a námrazou. Přes týden, zvláště za slunečného počasí, to však spíše vypadalo na brzké jaro. Příznivci chladných zim netruchlete, určitě ještě něco zimního přijde.

Další týden na OG proběhl do puntíku dle plánu, v pondělí se samozřejmě konalo assembly, tentokráte pod vedením kolegů ze sekce moderních jazyků (tak se nazývá skupina španělštiny, němčiny a francouzštiny). Starší studenti svým mladším spolužákům představili zážitky z výměnných pobytů v zemích, kde se hovoří zmiňovanými jazyky. Děkujeme!

V pondělí ráno odjeli sekundáni na běžkařský výcvik na šumavský Zadov. Sníh bohužel letos není ani na horách, proto je čekaly spíše bezsněhové, suché varianty sportovních aktivit. Přesto se jim podařilo vyjet na Modravu, kde nalezli bílé pláně a na zledovatělém sněhu dojeli na Březník a zpět. Krásné fota jste určitě viděli na FB. Výlet si udělali také na Horskou Kvildu, známou to mrazivou osadu, kde však ve středu bylo 14,6 stupňů. Nad nulou. Aspoň si dnes naši studenti nepřivezou omrzliny a ve zdraví se vrátí do školních škamen. Určitě bude nějaká reportáž.

Jinak je tradiční náročný lednový program. Blíží se pedagogická rada, uzavírání pololetních známek, vysvědčení a s tím pochopitelně souvisí prověřování nabytých znalosti, posuzování dovedností a celkově zhodnocení výkonů uplynulého období. Do toho se konají různá kola znalostních olympiád v různých vzdělávacích oblastech. Probíhá také intenzivní příprava na blížící se návštěvu španělských studentů v OG, budou mj. bydlet u našich studentů doma, vzájemně spolu již aktivně komunikují přes sociální sítě a komunikační aplikace.

Na webu i FB je hlavní zprávou pozvánka na další den otevřených dveří, který se koná ve čtvrtek 23. 1., brány se otevřou v 14.30, studenti budou poté provádět návštěvníky naším areálem, v 16.00 se koná ve sportovní hale společné přivítání a od 16.30 možnost seznámit se s nejrůznějšími detaily u více než 10 stanovišť.

Vaši známí, kolegové, sousedi jsou samozřejmě co nejsrdečněji zváni, připomeňte jim, sdílejte odkaz, pozvánku, doporučte! Děkujeme!

Čeká nás tedy další náročný týden, ještě předtím však zasloužený víkend. Pro nás, pedagogy, to v tomto období znamená spoustu a spoustu opravování. Jistě si najdeme chvilku i na odpočinek a ten přeji i Vám všem.

Za týden opět u zpráv, za všechny kolegy zdraví