Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

končí třetí lednový týden a zima letos stále nikde. Měli jsme sice párkrát po ránu lehkou námrazu, ale sníh zatím máme jen ve vzpomínkách. Příznivci zimních radovánek smutní, ostatní, zejména řidiči, jsou jistě spokojeni.

Dnes nás čekají zprávy stručnější jako předzvěst těch příštích, obsáhlejších, informujících o výsledcích vzdělávání v prvním pololetí.

V pondělí jsme si se staršími studenty zopakovali modifikované assembly cizích jazyků, jinak celý týden probíhal v duchu uzavírání klasifikace. Ale zbyl čas i na jiné aktivity.

Kvartáni si vyrazili zabruslit na umělý led do Říčan a ve čtvrtek strávili celý den v Praze, program jim vytvořili kolegové z anglické i české sekce. Oktaváni, kterým pokračovaly TOK prezentace, si odskočili do Švandova divadla a měli též workshop v našem Poradenském centru.

Včera se u nás v OG konal odpolední den otevřených dveří, vše proběhlo dle plánu, děkujeme všem za návštěvu. Pokud ale někdo z Vašich blízkých či známých bude mít zájem, nechť si telefonicky domluví návštěvu individuální. Jsme flexibilní a otevření.

Byl to tedy náročný týden, obecně je leden pro studenty i učitele asi nejvíc stresující. Ale je to skoro za námi, příští týden v úterý 28. 1. 2020 se pod taktovkou Poradenského centra v OG koná druhý ročník oblíbené celodenní a celoškolní NO TABOO konference. Jak název konference napovídá, obsahem přednášek, seminářů a dílen budou témata, o kterých se ve společnosti moc nemluví nebo jen s ostychem. S těmito tématy seznámí studenty, učitele a vychovatele  21 zajímavých hostů napříč povoláními i životními osudy. Konference je součástí našeho rozšířeného preventivního programu a zabývá se tématy, která jsou obsažena ve školním vzdělávacím programu. Více informací zde.

Ve čtvrtek bude pololetní vysvědčení a v pátek jednodenní pololetní prázdniny. A ve čtvrtek navíc obdržíte tradiční obsáhlou statistiku výsledků, tak se již můžete těšit.

Do té doby se mějte fajn, užijte si jarní víkend, za všechny v OG zdraví