Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

tak nám začalo druhé pololetí a s ním přichází jubilejní dvacátá páteční zpráva. Na úvod mi dovolte, abych Vám poděkoval, že zprávy čtete opravdu pozorně a všimli jste si, že se vloudila chybička. Jak jsem anoncoval, v té přehršli čísel, jmen a tabulek se člověk snadno překoukne, a byť jsem to kontroloval, máme tu drobnou opravu. Navíc také systém zapisování a převodu známek vytvořil jednu malou chybku. Dodatečná gratulace za samé jedničky patří tedy Mikuláši Škorpilovi z kvinty a Darině Lisichkině z oktávy.

A nyní tradičně počasí, kromě léta jsme měli tento týden asi všechna roční období. Svítilo sluníčko, jindy zase foukalo, v pondělí sněžilo, v úterý pro změnu lilo, nyní je podzimně zataženo.

Úplně naposledy připomínám, že ples 2020 je 22. února ve Velkém sále Lucerny, vstupenku si můžete objednat již jen DNES. Zaměstnanci a absolventi  na e-mailu: schramlova@opengate.cz, rodiče žáků ZŠ na e-mailu: lepicova@opengate.cz.

V pondělí jsme na velmi zajímavém assembly měli hosta, přijel p. Paul Delaney, britský spisovatel a básník dětské literatury a poezie. Děkujeme za návštěvu!

Kromě tradičních věcí ve škole se konaly dvě mimořádné a velké akce večerní.

Zimní ples organizovaný studentskou radou byl ve středu večer v jídelně. A Mišška 2020 pro změnu ve čtvrtek v divadle školy. Jak už z názvu a podstaty těchto akcí vyplývá, každá z nich si zaslouží samostatný příspěvek a hlavně fotogalerii, tak vydržme, až vše bude na webu či FB.

Z akademických událostí vybíráme čtvrteční UK Math Challenge, soutěž, která má na OG již dlouholetou tradici.

Z nahlédnutí do dalšího týdne oznamuji, že nás čeká návštěva španělských studentů z Alicante, další zajímavý host na assembly, pro rodiče je připravena kavárna o programu IB a celá řada dalších akcí, o kterých budu zase informovat.

Do té doby se mějte krásně a za týden zase u zpráv.

Za OG srdečně zdraví