Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

po týdnu zde máme opět tradiční páteční zprávy v této netradiční době. Je doba povelikonoční a ty uplynulé čtyři pracovní dny byly opravdu velmi intenzivní. Ještě před nejnovějším vyjádřením vlády jsme předpokládali, že do školy gymnazisté už spíše nepůjdou, nyní je to, kromě konání maturit, jisté a my jsme tedy usilovně pracovali na dalším prohloubení distančního vzdělávání a způsobu hodnocení.

Škola tedy běží v "digi" režimu, studenti mají online i offline hodiny, poctivě pracují, zpracovávají zadání, plní očekávané výstupy, samozřejmě dostávají zpětnou vazbu a jsou hodnoceni. Nastavili jsme parametry pro tuto situaci, jednotlivé vzdělávací sekce projednaly potenciální modifikace ve svých předmětech, studenti budou i v tomto období řádně odměněni, respektive hodnoceni.

Bližší a detailnější informace nejen ke čtvrtletnímu hodnocení dostanete od ředitelky školy, paní Kožnarové. Stejně tak Vám zašle základní organizační pokyny k online třídním schůzkám, plánovaným na poslední dubnový týden.

Milí maturanti, již je jisté, že o "zkoušku dospělosti" nepřijdete a že maturity proběhnou v červnu. Jak to bude logisticky, organizačně a technicky bude zřejmé až po dalších instrukcích z MŠMT. Situaci samozřejmě bedlivě sledujeme a zkoušky zorganizujeme přesně dle přijatých opatřeních. Připravujte se tedy zodpovědně a průběžně, budeme Vás kontinuálně informovat.

OG samozřejmě komunikuje a informuje také prostřednictvím webu a sociálních sítí. Situaci navzdory se našim žurnalistům podařilo vydat i letošní druhé číslo školního časopisu The OG Chronicle, včetně jeho běžných součástí OGNotes a KrOGniky. Na jeho nejnovější vydání se můžete mrknout zde:

https://www.opengate.cz/blog/nove-cislo-the-og-chronicle-2319

Na FB Vás zásobujeme výstupy z distanční výuky, zajímavými informacemi, zábavnými úlohami a zprávami všeho druhu, tak můžete lajkovat.

https://www.facebook.com/opengateschool/

Dnes jsme ponechali meteorologické okénko záměrně na konec. Přeci jen jsme ve speciálním režimu, tedy spíše doma. Ale po částečném ochlazení přichází opět příjemné teplo, snažte se toho využít a neváhejte obdržet dostatečnou dávku vitamínu D. Dodržujte samozřejmě platná hygienická pravidla, Česko je nádherná země a určitě se ve Vašem okolí nabízí krásná přírodní místa k procházkám či sportu, bez davů a zbytečného shlukování a nežádoucích kontaktů. Tak hurá do přírody!

Na závěr dnes ještě jednou připomínám; škola jede, pilně pracujte, rozumně odpočívejte a hlavně buďte zdraví, veselí a optimističtí. Naše budoucí shledání se každým dnem přibližuje. Už se těšíme!

Za všechny v OPEN GATE Vás srdečně zdraví