Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

týden utekl jako nic, a jelikož mají tyto dny velmi podobnou strukturu a rutinu, je až k neuvěření, že je tu zase pátek a s ním letošní jubilejní třicáté zprávy. Dnes velmi telegraficky, jedeme totiž stále ve stejném módu.

Svítí slunce, neprší, i když nějakou jarní vláhu už by to opravdu chtělo.

Pokračujeme v intenzivní distanční výuce a s novými informacemi čekáme na rozhodnutí ministerstva. Věci se po této noci rychle vyvíjejí, ale vypadá to, že školství se nyní žádné nové úpravy překotně nedotknou. Až bude jasněji, budeme Vás samozřejmě informovat.

Mám tu jednou informaci, na kterou se minule nedostalo. Začátkem tohoto měsíce jsme společně s naším Poradenským centrem poprvé pro studenty vyššího gymnázia spustili online Uni Chat Meetings, které se konají vždy ve čtvrtek odpoledne. Studenti se během těchto virtuálních schůzek mohou alespoň takto zprostředkovaně setkat s reprezentanty univerzit a mají možnost se ptát na cokoliv, co je zajímá o prezentované univerzitě, studiu i životě v dané lokalitě. Včera proběhl v pořadí čtvrtý mítink, tentokrát už přes náš nový komunikační kanál MS Teams. Více se o předchozích setkáních dočtete na webu školy. 

Rovněž bych chtěl upozornit na to, že se blíží konečný termín pro odeslání přihlášek Nadaci The Kellner Family Foundation (30. 4. 2020), prostřednictvím kterých mohou studenti požádat o příspěvek na budoucí univerzitní studium.  

Jinak vše můžete samozřejmě stále sledovat na sociálních sítích, zejména na FB.

Pracujeme již několikátý týden v tomto speciálním digi režimu, podobně se budou příští týden konat též třídní schůzky. Informace jste Vy, rodiče a zákonní zástupci, již obdrželi. Dnes by také mělo být na Managebacu zapsané čtvrtletní hodnocení.

To je dnes všechno, stručně, jak jsem slíbil. Opatrujte se, držte se, pilně pracujte, ale také večer či o víkendu relaxujte a v rámci možností sportujte.

Za všechny v OPEN GATE Vás srdečně zdraví