Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

měsíc před koncem tohoto školního roku přichází další várka informací, dnes telegraficky, přesto neméně důležitě.

První stupeň již od pondělka jede prezenčně, tedy přímo ve škole; vše běží, jak má, a jeho ranní příjezdy doprovází spíše aprílové počasí, jinak je příjemný konec máje.

My na gymnáziu pokračujeme distančně, ale chystáme změnu, novinku. Intenzivně jsme po dalším uvolňování probrali naše možnosti a s přihlédnutím ke všem hygienickým opatřením a k logistickým, kapacitním, provozním a technickým možnostem chceme ještě letos umožnit návrat části studentů. Jelikož jsme vázaní omezenou ubytovací kapacitou kolejí a rozhodně nechceme rozdělovat třídní kolektivy, chystáme se i s ohledem na pedagogické a psychologické důvody otevřít pro ty nejmladší, tedy primy, sekundy a tercie. Poněvadž je nyní za dveřmi první část maturit a pak školní a státní kolo přijímacího řízení, učiníme tak od 15. 6., konkrétně v termínech 15. – 19. 6. a 22. - 25. 6. Ostatní ročníky pojedou nadále distančně, pochopitelně kromě maturantů, které čekají od 18. 6. ústní zkoušky společné a profilové části. Zajisté bude následovat další info i mimo tradiční páteční zprávy.

Jinak někteří maturanti dorazí již teď v neděli, zbytek určitě v pondělí, čekají je didaktické testy z češtiny a angličtiny. Tak jim v pondělí ve 13.00 a v úterý ráno v 8.00 držme palce. Hodně štěstí!

Určitě jste na našem FB zaregistrovali mnoho dalších zajímavých zpráv. Dnes tedy vybírám hlavně zprávu o Run and Help 2020. Tak čtěte, sdílejte, šiřte, zapojte se, organizujte!!! Děkujeme!

https://www.kontobariery.cz/Projekty/Projekty-Konta-BARIERY/Run-and-Help

Kromě jiného se konalo online krajské a částečně i mezinárodní kolo Astronomické olympiády, gratulujeme Danovi a Christianovi ke skvělým výsledkům. Dobrá práce!

Příští týden bude také probíhat školní část letošního přijímacího řízení, státní část je na řadě týden následující.

Vše ostatní pokračuje dle harmonogramu, sledujte nás a naše aktivity i nadále prostřednictvím sociálních sítí, čtěte zprávy od nás ohledně otevírání.

Mějte se krásně, zodpovědně nadále pracujte, pilně studujte a užívejte konce jara.

Za všechny z OPEN GATE Vás srdečně zdraví