Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

blíží se velké finále, letos ještě zajímavější než kdy jindy. Zatím jej v posledních dnech a hodinách doprovází spíše zamračené a deštivé počasí. Pojďme ale stručně na zprávy.

Písemné maturity jsou za námi, všichni dorazili, nikdo neměl teplotu, vše proběhlo, jak mělo. Pocity studentů? Tradiční, angličtina prý standardně easy, čeština opět náročnější. Nevím, zda jste testy viděli, nebo si je dokonce prošli. Já ano. Jsou samozřejmě na internetu, dnes již včetně správných odpovědí. Tak je třeba zkuste, zavzpomínejte J.

Školní část přijímaček jede velmi intenzivně už od středy, všichni zainteresovaní se věnují uchazečům na plné obrátky. Proces vyvrcholí státní částí nadcházející úterý.

Studenti prim až tercií, resp. jejich rodiče, mohli do včerejška nahlásit svůj závazný zájem o prezenční účast ve výuce. Pro ty, kteří tak učinili, připravujeme nyní úpravy rozvrhu, sadu hygienických opatření a omezení, speciální režim na kolejích, v jídelně, v areálu atd. Však posuďte sami, z čeho musíme vycházet.

https://www.msmt.cz/soubor-hygienickych-pokynu-pro-ms-zs-a-ss

Avšak nebojte, náš „manuál“ bude trochu stručnější, srozumitelnější. Bude to náročné, velmi neobvyklé, ale společně to určitě zvládneme. Veškeré info půjde v příštím týdnu.

Koronavirus nezastavil ani práci na našem časopisu, čtěte zde.

https://www.opengate.cz/blog/the-og-chronicle-2367

Jinak opět připomínám Run and Help COVID 19. Tak čtěte, sdílejte, šiřte, zapojte se, organizujte!!! Děkujeme!  

https://www.kontobariery.cz/Projekty/Projekty-Konta-BARIERY/Run-and-Help

Příští týden bude probíhat státní část letošního přijímacího řízení, budou se uzavírat známky za druhé pololetí a v pátek nás čeká závěrečná pedagogická porada, již ve škole, prezenčně.

Jinak všechno i nadále pokračuje dle našeho plánu a harmonogramu, sledujte nás a naše aktivity prostřednictvím sociálních sítí a držte nám palce. My je zase držíme Vám, našim maturantům, uchazečům, studentům, jejich rodinám, zkrátka nám všem.

Mějte se krásně, hezky pracujte, studujte a opakujte, užívejte si ve volném čase počátek června.

Za všechny z OPEN GATE Vás srdečně zdraví