Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

týden před koncem školního roku přichází osmatřicáté letošní zprávy, doprovázené zamračenou deštivou oblohou. Dnes opravdu telegraficky, příště bude tradiční obsáhlá sumarizace výsledků letošního pololetí.

Od včerejšího brzkého rána probíhají ústní maturity ve společné (státní) i profilové (školní) části. A tak to poběží až do středečního podvečera. Gratulace úspěšným, hodně štěstí těm, které to teprve čeká.

Pedagogická rada minulý pátek mimo mnoha dalších důležitých věcí zhodnotila uplynulé pololetí, drtivá většina hodnocení je uzavřena, v několika případech je klasifikace z objektivních důvodů odložena.

Primy až tercie již mají za sebou týden ve škole, ostatní si budou moci ve čtvrtek 25. 6. osobně přijet pro vysvědčení. Studenti i jejich rodiče všechny informace obdrželi, nahlašují se třídním.

Finální rozloučení s maturanty plánujeme jako zahradní akci na pátek 26. 6., zveme i jejich rodiče, zákonné zástupce.

Další zajímavá informace je z jiného soudku, redakční rada našeho trojjazyčného magazínu OGNOTes přestěhovala svoji kreativní práci do nových dimenzí! Podívejte se, jak vypadá školní časopis s letitou tradicí v nové verzi!

Pak tu máme též jeden kulturní tip. Jeden z našich studentů požádal o propagaci studentského divadelního festivalu v Roudnici, jehož je součástí (dobrovolník a herec). Festival se jmenuje "OldStars on the Roud" a mezi jeho hlavní cíle patří každoroční sbírka na opravu kostela Narození Panny Marie v Roudnici, v jehož prostorách se samotný festival odehrává. Díky sbírce se festivalu podařilo založit např. Ekocentrum Zvonice. Jedná se o důležitou kulturní roudnickou akci, která je pro studenty velmi atraktivní. Samotní herci většinou pochází z pražských divadelních souborů či z řad studentů DAMU. Máte tedy možnost akci podpořit a vyrazit za kulturou.

Zde se hodí opět připomenout také Run and Help COVID 19. Děkujme!

Jinak nás dále samozřejmě sledujte a podporujte.

Přeji hezký víkend a za týden se těšte na poslední zpravodajství z neobvyklého školního roku 2019/2020.

Za všechny z OPEN GATE Vás srdečně zdraví