Páteční zprávy z gymnázia

Vážení rodiče, zákonní zástupci a příznicvi našeho gymnázia,

v právě končícím týdnu byly hlavním tématem naší školy volby do studentské rady. Včera v podvečer již měli všichni studenti odvoleno, uzavřely se volební urny a volební komise začala neprodleně sčítat výsledky. Narozdíl od nadcházejících celostátních voleb, kdy budeme moci sledovat průběžné výsledky prakticky nepřetržitě, zveřejnila naše volební komise výsledky až po sečtení všech hlasů a já si připravoval gratulaci vítězům. Tu však budu muset ještě chvíli odložit, došlo totiž k těžko uvěřitelné situaci – volby skončily remízou, dva kandidáti (dvě dvojice) dostali identický počet hlasů. Volební komise tedy musela vyhlásit druhé volební kolo na pondělí, zde již proti sobě budou kandidovat pouze dva páry.

Včera se rozběhla soutěž, jež má v Open Gate snad největší tradici. Ano, jedná se o FLOG čili o florbalovou ligu. V letošním roce se do ní přihlásily více než čtyři desítky studentů a osm pedagogů, včetně ředitele školy Petra Šlemendy. O tom, jak mu to jde s trochu netradiční hokejkou a bez bruslí jsem se mohl přesvědčit jako jeho soupeř ve včerejším utkání. Výsledek 2:6 (z našeho pohledu) hovoří za vše.

Příští týden nebude ani zdaleka tak hektický jako ten uplynulý; o akcích, které v něm proběhly, jsem Vás již informoval minulý pátek, vynechal jsem pouze představení holandských univerzit našim septimánům. Kariérní poradci z poradenského centra představili jak tyto univerzity, tak způsoby, jak se na ně přihlásit, a zdůraznili jejich atraktivnost nejen po stránce akademické, ale také po stránce finanční.

V nadcházejícím týdnu však určitě stojí za zmínku první Kavárna pro rodiče. Ta bude pod taktovkou poradenského centra, bude se týkat kariérního poradenství a uskuteční se v neděli od 18 hodin. Detailnější informace o ní najdete v příloze, stejně jako registrační link, který přikládám rovněž sem. Setkání bude historicky poprvé probíhat nejen osobně nad šálkem kávy v našem divadle, ale bude rovněž jakožto webinář přenášeno skrze MS Teams.

Závěrem jen připomínám, že chcete-li mít aktuální informace o nejzajímavějších událostech v naší škole, sledujte náš facebook https://www.facebook.com/opengateschool/, Ti z Vás, kteří preferují síť LinkedIn, se o nás dozví zde.

Ve svém osobním příspěvku se vrátím o týden zpět, kdy jsme s dalšími 15 učiteli jeli vyzkoušet akci, kterou tento víkend absolvují i někteří z Vás, zákonných zástupců. V rámci Biologie v praxi jsme zavítali na moravské vinice a byl to skutečně nezapomenutelný zážitek. Výrobu vína jsme si osahali od sběru hroznů až po závěrečnou konzumaci. Osobně navíc mohu potvrdit, že kvalitní víno neškodí prakticky v jakémkoliv množství – tedy alespoň jednorázově.

Přeji Vám příjemný víkend, ať už bude se skleničkou kvalitního vína, nebo bez ní.