Páteční zprávy z gymnázia

Vážení rodiče, zákonní zástupci a příznivci našeho gymnázia,

před týdnem jsem děkoval zaměstnancům Open Gate a dnes bych rád poděkoval zákonným zástupcům. Řada rodičů nám napsala e-maily vyjadřující pochopení a podporu, což bylo velmi milé. Děkujeme, Vašeho vstřícného přístupu si velmi vážíme a chápeme, že uplynulé dny musely být náročné i pro Vás. Už jsem psal dříve, jak vzácná je v dnešní době vzájemná podpora školy a zákonných zástupců.

V tomto týdnu jsme měli ve škole jen zhruba dvě desítky žáků, většina sáhla po distanční výuce. V pondělí po jarních prázdninách se však sejdeme ve škole opět se všemi studenty, už se na ně moc těšíme. Případná režimová opatření s Vámi budeme komunikovat koncem příštího týdne podle aktuální situace.

V letošním roce jsme se rozhodli trochu lépe podchytit opouštění areálu studenty v průběhu vyučování. Vzhledem k tomu, že okolí školy je skutečně krásné, rádi bychom studentům umožnili chvilkové opuštění areálu např. v době obědové pauzy, u septim i oktáv v době proluk ve vyučování, které v rozvrzích díky široké nabídce seminářů přirozeně vznikají. 

Poradenské centrum Open Gate i letos nabízí studentům kvint až oktáv tzv. UniChats, online setkání se zástupci českých i zahraničních univerzit. Studenti si virtuálně prohlédnou kampus, dozví se něco o zemi a kultuře, kde se univerzita nachází; o programech, které na ní mohou studovat, či o možných grantech pro studium. Navíc mají možnost se sami zeptat na cokoliv, co se týká studia na dané univerzitě, včetně přijímacího procesu, univerzitních klubů apod. První letošní UniChats se pod taktovkou kariérních poradkyň konalo minulý čtvrtek se zástupci univerzit v Dánsku. Tento čtvrtek se studenti sešli online s absolventkami OG, které studují v Holandsku a Irsku. Připomínáme, že se UniChats konají každý únorový a březnový čtvrtek od 17 h.

Minulý týden jsem psal o účasti našich studentů v celé řadě soutěží a slíbil jsem, že Vás budu postupně informovat o jejich výsledcích. Celý článek o matematických úspěších je již k dispozici na našem webu, najdete ho zde. Rád bych poděkoval Kláře Doležalové, Nele Králové, Jakubu Sikorovi, Vojtovi Pokornému, Kryštofu Kantorovi, Janu Sikorovi a Lukáši Michalikovi za příkladnou reprezentaci školy.

Závěrečný odstavec bude tentokrát velmi stručný, vlastně se vejde do jedné věty (a předem se omlouvám všem, kterých se netýká, věřím, že to nebudete chápat jako provokaci). Ať žije týdenní dovolená!

Přeji Vám krásný víkend.