Páteční zprávy z gymnázia

Vážení rodiče, zákonní zástupci a příznivci našeho gymnázia,

jelikož Vám z minulého týdne dlužím přehled výsledků Matematického klokana, pojmu velkou část dnešních informací jako sdílení výsledků, kterých naši studenti dosahují v různých soutěžích.

Začnu zmíněným Klokanem; kategorii určenou pro primu a sekundu vyhrála na naší škole primánka Alžběta Čapková, kategorii pro tercie a kvarty terciánka Lucie Víšková, kategorii pro kvinty a sexty kvintán Lukáš Michalik a kategorii pro septimy a oktávy septimán Daniel Strnad. Jinými slovy: mládí vpřed!

Ve Fyzikální olympiádě proběhla minulý týden okresní kola a jsme velmi rádi, že vítěze máme i zde. Konkrétně svoji kategorii v okrese Praha-východ opanovali Honza Hrubec z kvarty a Lucie Víšková z tercie. Další soutěže – Dějepisná olympiáda, Olympiáda z českého jazyka nebo Matematická olympiáda – mají okresní a krajská kola za hojné účasti našich studentů ještě před sebou, budeme jim držet palce.

Legendární naganskou hlášku Roberta Záruby „Otevíráme zlatou bránu, přepište dějiny!“ si mohl včera zakřičet Michal Klauz společně se svým týmem. Poprvé v dějinách OG Cupu, florbalového turnaje, který již 11. rokem organizujeme, se našemu týmu podařilo porazit všechny vyzyvatele a vyhrát. Moje gratulace tedy míří i našemu florbalovému družstvu.

Jak jsem již zmiňoval před dvěma týdny; pokud máte rádi cestování, neváhejte navštívit filmový festival Expediční kamera, který bude probíhat v sobotu od 16 hodin v prostorách našeho divadla, více informací naleznete zde. Mě v OG divadle určitě potkáte.

O třídních schůzkách, naplánovaných po Velikonocích, již víte téměř vše, přidám jen poslední střípek: ve čtvrtek po skončení schůzek můžete být svědky semifinálových zápasů FLOGu, naší školní florbalové ligy. Jste na ně tedy srdečně zváni.

Nejen pro milovníky kvalitní žurnalistiky je určeno další vydání školního časopisu OG Chronicle. Kromě zajímavého čtení může náš školní anglický časopis posloužit i jako příležitost k procvičení angličtiny všem, kdo ji v praxi příliš nepoužívají.

Pro milovníky českého jazyka nabízíme březnový projekt našeho českého departmentu Kniha mého srdce, díky němuž studenti a učitelé sdílejí svá oblíbená knižní díla. Příspěvky, které se v mini audioknihovně (zde na padletu) prozatím sešly, jsou velmi inspirující.

Na závěr bych se na Vás rád obrátil s prosbou o spolupráci. Jak možná víte, na konci června nabízíme studentům septimy tzv. Týden stáží. Jedná se o krátké pracovní stáže, kam vysíláme naše studenty předmaturitního ročníku. Myslím si, že o přínosech takové aktivity se nemusím rozepisovat. Z předchozích dvou let již máme navázanou spolupráci s celou řadou zajímavých společností, kdyby ale kdokoliv z Vás byl ochotný rozšířit nabídku pro naše stážisty o další místa, určitě se na mě obraťte.

Přeji Vám příjemně strávený víkend.

Luděk Michalik