Páteční zprávy z gymnázia

Hezké odpoledne všem čtenářům našich pátečních zpráv,

asi většina z Vás ví, že jsem vzděláním také matematik, a i proto dnes začnu jedním číslem. 19 243. Číslo, které říká, kolika slovy jsem Vás v letošním školním roce zahrnul ve svých pátečních zprávách. Pevně doufám, že jste většinu těchto slov četli rádi, se zaujetím, a snad pro Vás byly páteční informace také přínosné. Dnes již slov příliš nepřibude, přeci jen je konec června. Věřím, že je jak z mojí práce, tak z práce všech mých kolegů jasně poznat, že ji děláme velmi rádi, nicméně na konci školního roku už všichni odpočinek vítáme. Jako v této písničce náš pedagogický sbor asi nevypadá, ale že bychom sršeli energií na všechny strany, se také říct nedá.

Přestože je 30. června, nedá mi to a alespoň v krátkosti se ohlédnu za uplynulými dvěma týdny. Jsem rád, že na rozdíl od většiny ostatních škol je u nás co dělat až do posledního školního dne. Školní výlety byly skvělé, informace o nich pravděpodobně máte od svých třídních učitelů. Tento týden byl v Open Gate také nabitý událostmi; jak na No Taboo konferenci, tak na sportovní den i studentské Art klauzury máme jen ty nejlepší ohlasy a nás těší, že se práce všech organizátorů vyplatila.  

Samotnou zmínku pak zaslouží Run and Help. Přivítali jsme zde nejen zástupce Konta Bariéry, ale i malého Dominika, na jehož bionickou ruku výtěžek z celé akce poputuje. Velmi děkuji celé naší komunitě za finanční příspěvky i Vám všem, kteří jste se rozhodli také nějakou částku  darovat.

Školní rok 2022/2023 končí, před námi je rok 2023/2024. V současné době si již můžete ve Škole OnLine prohlédnout první verzi rozvrhu. Najdete ho po změně školního roku na 2023/2024 (pravá horní část obrazovky). Prozatím prosím ignorujte umístění hodin do jednotlivých učeben, to budu ještě určitě upravovat. Může se stát, že v srpnu ještě dojde k drobným úpravám, nicméně to nepředpokládám.

Od začátku nového školního roku nás však dělí ještě 9 týdnů a nyní je čas užít si zaslouženého volna.

Přeji Vám příjemné léto, jako obvykle si ho budete moci zpestřit sledováním prázdninových učitelských cest v podobě příspěvků na našem Facebooku.

Luděk Michalik