Páteční zprávy z gymnázia

Dobré odpoledne všem čtenářům pátečních zpráv z gymnázia,

konec týdne je opět tu a společně s ním i pravidelná dávka informací z našeho gymnázia.

Dnes začnu ohlédnutím za dvěma poměrně originálními soutěžemi. Tou první je adventní soutěž departmentu českého jazyka, v níž studenti každý den od 1. do 24. prosince plnili netradiční úkoly. Nejúspěšnějšími řešiteli, respektive řešitelkami se staly Nela Sobotková a Anna Moravcová. Druhá soutěž byla určena pouze studentům primy a sekundy a připravila ji pro nás Asociace debatních klubů (vedená naším absolventem). Mladí studenti se tak mohli seznámit se zásadami debatování. Největšího úspěchu dosáhla dvojice Jakub Diviš a Emil Levkovich, hned za nimi skončili Petr Podlešák a David Mlčoch. Obě dvojice postupují do krajského kola. Budeme jim držet palce.

Minulý týden jsem Vám slíbil ohlédnutí za Vánoční revue; všechna vystoupení, sestříhaná po jednotlivých třídách, najdete na našem YouTube kanále. Za zhlédnutí určitě stojí všechny záznamy, jakožto třídní tercie B ale trochu zneužiji svého postavení a upozorním speciálně na jejich třídní vystoupení…

Na YouTube pochopitelně najdete spoustu dalších zajímavých videí, já bych Vám doporučil ještě toto. Samozřejmě věřím, že scénu jako ve filmu Hoří, má panenko na našem plese nezažijete, nicméně bohatá tombola u nás rozhodně bude. Díval jsem se do e-mailu od paní Hojerové, v němž posílala odkaz na prodej lístků; po rozkliknutí linku je vidět, že místa ještě zbývají, takže neváhejte a nakupujte. A kdybyste náhodou chtěli do tomboly nějakou drobností přispět, obracejte se na našeho maturanta Pavla Galyaše (15galyas@opengate.cz). Děkujeme.

Právě skončený týden byl pestrý díky různým mimoškolním událostem a podobné to bude v týdnu příštím. Například septimáni se v úterý vypravili do Národního divadla na Maryšu. Představení bylo podle jejich slov trochu modernější, než čekali, ale ohlasy na něj byly velmi dobré. Pozitivní ohlasy budou určitě i na běžkařský kurz, kam odjíždějí v pondělí ráno sekundáni. Vzhledem k tomu, že tam jedu s nimi, budu mít jejich dojmy z první ruky.  Z příštího týdne stojí za zmínku miniveletrh českých univerzit, na který Vás včera zvaly naše kolegyně zabývající se kariérním poradenstvím. V úterý v 15:30 k nám dorazí zástupci zhruba deseti českých univerzit. Určitě se jedná o zajímavou možnost, jak o nich získat cenné informace.

Poměrně dlouho jsem nekomentoval sportovní dění, tentokrát se soustředím na hokej. To, že je Sparta v čele ligy, nijak zvlášť zdůrazňovat nebudu, ale našeho bývalého kolegy a velkého fanouška hokejových Pardubic se rád zeptám, zda má nějaké interní informace o včerejší výměně trenéra. Těm z Vás, kteří hokej nesledujete, se omlouvám za nadbytečné informace.

Všem přeji, aby se Vám v práci dařilo lépe než odvolanému trenéru Varaďovi a pro zkrácení dlouhé chvíle přikládám nejnovější číslo školního časopisu Student.

Krásný víkend!

Luděk Michalik