Páteční zprávy z gymnázia Open Gate

Dobré odpoledne všem čtenářům našich pátečních zpráv,

prázdniny utekly jako voda a já jsem velmi rád, že Vás mohu na začátku nového školního roku opět pozdravit.

Kromě zaslouženého odpočinku máme u nás v Open Gate za sebou také intenzivní přípravné období, které vždy předchází prvnímu školnímu dni. Jako obvykle jsme přes léto opět trochu vylepšili náš areál, změny však popisovat nebudu, lepší bude, když si jich všimnete sami. Ani učitelé přes prázdniny nezaháleli a minimálně v posledních dvou týdnech se společně připravovali na další školní rok. Kdybyste se jich zeptali, většina by Vám řekla, že přípravné období bylo užitečné a obohacující, nicméně po všech různých školeních, setkáních v departmentech a informačních meetinzích se už nemůžou dočkat svých studentů a samotné výuky.

Ještě pro jistotu přidávám pár organizačních záležitostí. Veškeré důležité informace Vám již poslala paní Hojerová (Schramlová), já jen připomínám, že už od prvního školního dne fungujeme až do 15:10. Jelikož končit první školní den v 16:50 nám přijde až příliš přísné, budou v pondělí vyššímu gymnáziu výjimečně zrušeny pozdní odpolední hodiny, v dalších dnech však žádné úpravy dělat nebudeme. Rozvrh hodin je k dispozici jak na webových stránkách, tak v aplikaci Škola OnLine, kde naleznete i jeho případné aktuální změny.

Jak bylo zmíněno na konci minulého školního roku, do Školy OnLine jsme integrovali i naše školní kroužky a akademické kluby, detaily najdete také v e-mailu od paní Hojerové. Určitě se jedná o vítanou změnu, ale pochopitelně se může stát, že se na začátku objeví drobné technické problémy. Věřím, že změnu zvládneme stejně dobře, jako jsme před dvanácti měsíci zvládli zavedení Školy OnLine jakožto informačního systému.

Přeji všem příjemný víkend a společně s Vámi se těším na pondělí.

Luděk Michalik