Páteční zprávy z OG

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

hory jsou zavaleny sněhem, u nás ani vločka. Včera se teploty vyšplhaly na 8 stupňů, dnes lehce mrzne. Takový je klimatický stav třetí lednový týden, kdy přichází další zpravodajství z OG.

Dnes se stručně ohlédneme za uplynulými pěti dny a pohlédneme též do budoucna na události nejbližší.

Pondělní ranní assembly oživily vlogy (video blogy) našich studentů a mohli jsme je slyšet hovořit v několika jazycích – španělsky, francouzsky a německy. Působivé, zajímavé, zábavné i poučné. Děkujeme moc!

V pondělí odjely sekundy na zasněženou Šumavu, týden si užily zimních, běžeckých radovánek, dle zpráv se měly skvěle a dnes je očekáváme zpět.

Též v pondělí odcestovali kvartáni na dva dny do Terezína na seminář o holokaustu a besedu s pamětnicí. Určitě bude reportáž, fotky jsou již na webu.

Studenti oktávy obdrželi hodnocení IB zkoušek nanečisto a dostali tak další signál, zda jsou na správné cestě, či je nutné někde trošku zvýšit úsilí v přípravě na květen.

Ve středu se konala dějepisná olympiáda a zároveň setkání o možnostech stipendia nadace KFF. Celý týden pochopitelně běžely kroužky a akademické kluby, z jednoho z nich máte i zprávičku na FB.

Když už jsme u webu a FB, připomínám hlavní blížící se událost – příští týden se koná „den otevřených dveří“, tak sdílejte, informujte své okolí o možnosti návštěvy.

Blíží se konec pololetí, tomu také odpovídal zbývající akademický program toho týdne, příští týden se koná pedagogická rada a další bude pololetní vysvědčení.

A když už jsme u období nadcházejícího, oznamuji zejména rodičům našich studentů, že se blíží další tři „Kavárny“. 12. února bude věnována IB studiu, 5. března práci poradenského centra a 26. března studiu po OG doma i v zahraničí. Budeme se pochopitelně s termíny dále připomínat.

Týden to byl náročný, tak jak jsme na OG zvyklí, po víkendu se naplno vrhneme do dalšího.

Dovolte mi ještě jednou připomenout DOD (Open House).

Mějte se fajn, užijte si víkend a zase za týden.