Páteční zprávy z OG

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

čtvrtý lednový týden se chýlí ke konci, teploty pod nulou odpovídají ročnímu období, proto doufáme, že vás zahřejí a potěší další zprávy z naší Vaší školy.

A dnes začneme hned nejdůležitější událostí tohoto týdne (a nejen týdne) a tou je zveřejnění nového webu OPEN GATE.

Bez nadsázky lze říci, že nejdůležitějším orgánem současné doby je PALEC. Ano, palec na ruce, levé či pravé, dle preferencí. Pomocí palce totiž ovládáme chytré mobilní telefony a na nich již většina dnešní generace kromě jiného vyhledává informace. Nyní kdokoli může jen pomocí pohybu palce velmi snadno zjistit vše, o čem referujeme na našem webu (Facebooku, Instagramu,…). Pokud však momentálně sedíte u monitoru počítače, Vaším hlavním hybatelem bude spíše ukazováček na "scrolovacím" kolečku na myši.

Náš nový web je přizpůsoben současným trendům a pohybem palce či ukazováčku zejména ve směru vertikálním se rychle pohybujeme mezi jednotlivými tématy.

Náš nový web má samozřejmě novou grafiku, nové menu, nová témata. Náš nový web je kompatibilní pro čtení na všech zařízeních s různými operačními systémy. Zkrátka a dobře, máme nový, moderní a chytrý web.

Dosavadní ohlasy jsou veskrze pozitivní a na drobných nesrovnalostech stále pracujeme. Některým z Vás se po starém webu možná bude stýskat, ale věříme, že si rychle zvyknete, ve světě technologií nic netrvá dlouho (věčně už vůbec ne).

V sekci novinky naleznete jen za tento týden zprávy z Terezína, ze Šumavy, ale též informace o stipendiích na našem gymnáziu.

Co nového ve škole? Pondělní ranní assembly se opět odehrálo v režii kolegů ze sekce jazyků (kromě ČJ a AJ) a nahlédlo do kultur jiných zemí. Děkujeme!

V úterý proběhlo v kvintách a sextách další setkání o možnostech budoucího stipendia Nadace The Kellner Family Foundation v rámci projektu Univerzity.

Ve čtvrtek se konal druhý letošní hromadný den otevřených dveří. Děkujeme všem, kteří dorazili, za návštěvu, projevený zájem a zajímavé dotazy. Těm, co dorazit z různých důvodů nemohli (a mnozí volali s dotazem, co dělat), doporučujeme nás neodkladně kontaktovat (p. Schramlová, tel. 724 730 512, e-mail: schramlova@opengate.cz) a domluvit si vhodný individuální termín. 

Dnes odpoledne se koná pololetní pedagogická rada, polovina školního roku už je opět skoro za námi. S výsledky vzdělávání Vás tradičně seznámím příště, ale do té doby se odehraje ještě spousta zajímavého.

Pokud jste na FB nezaregistrovali, v OG se koná další událost, přidávám proto info o ní přímo od kolegyně Adamové:

Příští týden v úterý 29. 1. 2019 se pod taktovkou Poradenského centra na OG koná první celodenní a celoškolní NO TABOO Conference, s podtitulkem Peer Pressure (tj. vrstevnický tlak). Jak název konference napovídá, obsahem přednášek, seminářů, dílen a filmů budou témata, o kterých se ve společnosti moc nemluví nebo jen s ostychem. S těmito té tématy seznámí studenty, učitele a vychovatele 17 zajímavých hostů napříč povoláními i životními osudy. Konference je součástí našeho rozšířeného preventivního programu a zabývá se tématy, která jsou obsažena ve školním vzdělávacím programu. Více informací zde.

Ani já v pátečních dopisech před Vámi žádné tabu neskrývám, neúnavně Vás informuji o dění ve škole a budu v tom rád a s nadšením dále pokračovat. A omlouvám se za malou chybičku, která se vloudila do minulého dopisu, Kavárna o IB bude 12. února (nikoli ledna), na webu je to v pořádku.

Tedy příští čtvrtek! (v pátek je pololetní volno) zase u zpráv. Užijte si samozřejmě víkend i následný pracovní týden. Nechť se Vám daří!