Páteční zprávy z Open Gate

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

je 2. listopadu, „dušičky“ a s nimi přichází letošní deváté páteční shrnutí života naší školy. Vzhledem k oslavám 100. vzniku Československa a dvoudenním podzimním prázdninám to byl týden výjimečně krátký, a i když mu to neubere na důležitosti, bude dnešní dopis stručnější. Vrátili jsme ke standardnímu, zimnímu času, tmě v pět odpoledne, ale poměrně vlídnému podzimnímu počasí.

Tradiční pondělní assembly se pochopitelně nekonalo, tudíž se ve středu začalo pěkně zostra od první hodiny. Za dva týdny končí první čtvrtletí, pilně se pracuje ve všech předmětech.

K pravidelné standardní výuce samozřejmě probíhaly další akce, jako např. informace o studiu ve Švýcarsku v rámci kariérního poradenství, další kolo florbalové ligy, ve čtvrtek večer se konala v divadle mj. akce Missák OG, určitě bude reportáž a fotky.

Včera jste také obdrželi dopis od kolegyně Kožnarové a kolegy Luky o dalších inovacích v naší škole, zejména na ZŠ.

Dnes je též mimořádný den, v OG probíhá krajské kolo logické olympiády, kterou pořádá Mensa ČR a jejímž jsme společně s nadací manželů Kellnerových generálním partnerem. Mezi soutěžícími je také 12 žáků a studentů OPEN GATE, tak jim držíme palce. Jednoho z nich společně s kolegou Lukou jste možná zahlédli v ranním Studiu 6 na ČT1.

Znovu připomínám, že se blíží DOD – Den otevřených dveří. No, vždyť se mrkněte na náš FB či web (zde najdete samozřejmě další informace a novinky).

Příští týden nás čeká spousta dalších akcí a nejen o nich zase až příští pátek.

Nezapomeňte na blízké zesnulé, zapalte svíčky, a kdybyste si chtěli zavzpomínat nebo se snad o víkendu nudili, projděte si archív na našem současném webu než jej, co nevidět, nahradí nový, kde již tak hluboko do minulosti hledět nebudeme. Mj. tam od roku 2013 naleznete více než 220 pátečních zpráv, ale vy se samozřejmě můžete těšit hlavně na zprávy současné a budoucí.

Za OG přeji příjemný víkend a následný pracovní týden.

Petr Chára