Páteční zprávy z Open Gate

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

počasí přálo venkovním aktivitám, každé odpoledne bylo na hřišti a v areálu živo a přes polední pauzy se nám nad hlavami na obloze vznášeli draci. Za stále slunných a teplých dnů proběhl třetí říjnový týden, pohled na předpověď ale hlásí, že se již blíží zamračený, mlhavý a snad též deštivý podzim. Však jsme si téměř půlročního léta užili do sytosti.

Tato část podzimu s sebou přináší nádherně zbarvené listnaté lesy a stejně pestrý je i týden v životě OG. Pojďme se tedy na něj společně podívat.

Příští víkend vyvrcholí oslavy 100. založení Československa a my jsme se také připojili. První část ranního assembly proběhla venku, kde se studentům díky novým barevným variacím uniformy podařilo vytvořit naši státní vlajku. Tím to samozřejmě neskončilo, pokračování bylo v divadle, kde kromě jiného probíhal kvíz nad známými tvářemi naší novodobé stoleté historie. Díky kolegům za velmi pěkný nápad i program, ostatně podívejte se alespoň obrazem.

http://www.opengate.cz/cs/fotogalerie/15295/den-vzniku-samostatneho-ceskoslovenskeho-statu

V pondělí se také konalo setkání studentů septimy nad kalendářem jejich „Extended Essay“, rozsáhlé písemné práce, která je nedílnou součástí mezinárodní maturity IB. Jistě stojí za to připomenout, že letos zahájila studium IB nejpočetnější skupina v historii OG, celkem 39 studentů obou septim. Tomu též odpovídá přístup školy k dokonalému a sofistikovanému plánování a supervizi. S tím souviselo též další setkání, tentokrát na „Creativity, Action and Service“, další součásti IB programu.

Možná jste na internetu zaregistrovali, jak dívky v Ostravě zachraňovaly seniora, my doufáme, že po dalším celodenním workshopu a kurzu první pomoci by se naši studenti dokázali zachovat stejně zodpovědně a uvědoměle.

Rozběhly se také další akademické kluby, na robotice se již hýbali první roboti, začal též klub Internet of Things pod nezištným vedením jednoho z rodičů, příznivci literatury a architektury vyjeli do Brna do vily Tugendhat. Mimochodem, pokud jste ještě nečetli Mawerův Skleněný pokoj, román inspirovaný právě osudem brněnské vily (a vlastně českou historií), doporučuji na podzimní večery.

Naplno se také opět rozbíhá práce dvou velkých redakčních týmů OG Chronicle a OGNotes, proběhlo nové formování jednotlivý týmů dle rubrik a první porady a v listopadu se můžete těšit na nové vydání.

Za měsíc je tady první letošní den otevřených dveří, letos v nových časech a podobě, prosím nezapomeňte šířit tuto informaci mezi potenciálními talenty a jejich rodiči.

https://www.facebook.com/events/1163813924007255/,... http://www.opengate.cz/cs/prijimaci-rizeni/dny-ot...

Pokud zájemcům termín z jakýchkoli důvodů nevyhovuje, mohou si s námi individuálně domluvit návštěvu v jiném termínu.

Upozorňuji, že vzhledem k úpravě programu se přesouvají plánované třídní schůzky ze čtvrtka na úterý, středeční termín zůstává. Samozřejmě Vám to budeme ještě připomínat, až se přiblíží termín konání.

Jinak samozřejmě pokračovala florbalová liga, konaly se obhajoby kvintánů ve společenských vědách, beseda ke studiu v USA, včera výstava v Praze a dnes pro změnu skupinka vyráží do Špálovy akademie.

Byl to fajn týden, těšíme se na další. Vy se mějte krásně a za týden další zprávy.

Za OG

Petr Chára