Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

po krátkém větrném jaru se k nám dnes a na víkend opět vrací téměř letní teploty a společně se sluncem a odpoledním teplem přichází též spousta zajímavých zpráv.

Vraťme se ale ještě ke dvěma událostem ze závěru minulého týdne.

Mimořádně úspěšný Run and Help byl završen výjimečnou výší charitativních příspěvků. Vybrali jsme přes neskutečných 70 000 Kč, díky patří samozřejmě všem dárcům bez ohledu na nominální výši jejich příspěvku. Opravdu díky moc, je to skvělý výkon a výsledek, sportovní i finanční. Největší odměnou je ale komentář z FB Konto Bariéry:Jste skvělí![img border="0" width="16" height="16" src="file:///C:/Users/SCHRAM~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.png" alt="https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/ff3/1.5/16/2764.png" v:shapes="Picture_x0020_1"> Simonka, Michalka, Vašík a Lukáš budou moct díky vám běhat také tak!“

I vy již můžete nás společný zážitek zhlédnout, sdílet a ocenit na OG YouTube, FB i Instagramu.

www.bit.ly/RunAndHelp2018

www.facebook.com/opengateschool/

www.instagram.com/opengateschool/

V sobotu též vyvrcholily několikaměsíční pečlivé přípravy a konal se historicky první TEDx Youth Open Gate School. Gratulace patří všem organizátorům, řečníkům a podporovatelům, byl to vynikající a profesionální svátek. Fotky a reportáž si můžete prohlédnout již teď, videa z akce až to dovolí licenční podmínky v červnu.

https://photos.app.goo.gl/NUgXJGsFr3m7TIK83

https://www.barrandov.tv/video/124686-nase-zpravy-22-4-2018( čas 29:04 – 31:03)

V pondělí se konalo reflektivní assembly, kde se členové TEDx týmu podělili o své zážitky a zkušenosti se všemi studenty komunity OG.

Taktéž v pondělí vyvrcholil 23. ročník Debatní ligy a Debate League, jak jinak než vynikajícími výkony našich debatérů. Tým OG ve složení Thea Kratochvílová, Alex Carr, Viktorie Hložková a Natan Kratochvíla získal vítězný titul ve finále anglické části. V české části pak byl součástí vítězného týmu další student OG Alexandr Sušič. Více na FB včetně odkazu na článek a rozhovor s našimi reprezentanty. Velká gratulace!

Další gratulace směřuje k Elišce Hauferové a Honzovi Hladíkovi, kteří se úspěšně zúčastnili biologické olympiády, dále pak Veronice Vařákové a Pepovi Frühaufovi za olympiádu chemickou.

Tak to vypadá, že se jenom soutěží, ale není tomu tak. Sekundáni stihli tento týden divadlo Minor a cirkus v La Fabrice, sextáni návštěvu ČNB v rámci projektu ekonomie, kvintáni nejen orientaci v přírodě v rámci příprav na DofE expedice.

Do toho všeho se konaly ve středu a čtvrtek rodičovské konzultace, po oba dva dny jste mohli též ochutnat dobroty od našich studentů a kolegů a přispět tak na další dvě bohulibé akce v rámci nadačního fondu Rozum a Cit a akce Postavme dětské hřiště v Banátu. Dohromady jsme také díky Vám vybrali kolem 15 000 Kč, přesná čísla po otevření zapečetěné kasičky. Studenti se pod vedením kolegů o vše skvěle postarali, děkujeme. A dle atmosféry a zpětné vazby od Vás, rodičů, se celkově oba dva dny velmi vydařily. Díky za návštěvu a podporu!

Vzděláváme se, učíme se, sportujeme, reprezentujeme, soutěžíme, organizujeme, pomáháme, pečeme, dobrovolničíme,..Není toho opravdu málo a navíc nás to baví.

V pondělí, kdy většina z Vás/nás bude mít prodloužený víkend, začínají mezinárodní maturity IB, studenti si neodpočinou ani prvního května a od středy druhého jim k IB přibude ještě maturita česká. Snad jsou aktivním životem na OG natolik zoceleni, že jsou připraveni čelit mimořádné výzvě. Držíme palce!

Užijte si víkend standardní či prodloužený, o filipojakubské (Valpuržině) noci přivítejte měsíc lásky a mějte se rádi.

Za OG

Petr Chára