Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

zdá se to téměř neuvěřitelné, ale konec školního roku je za dveřmi. Když se nyní zpětně dívám na jeho začátek, na první z letošních pátečních dopisů, ani nemohu uvěřit, že vznikl před deseti měsíci. Jak ten čas neúprosně letí, řada okamžiků a výzev je již za námi, staly se minulostí a toto je již jubilejní 40., slovy ČTYŘICÁTÉ, letošní páteční zpravodajství. Minulostí je též větší část tohoto týdne, ale pojďme tradičně pěkně popořádku.

Další tropické teploty vystřídalo ve čtvrtek, paradoxně přesně na začátku astronomického léta, ochlazení, větrno a bouřky. Dnes je téměř o 20 stupňů méně, přesto je čerstvost chladnějšího větru velmi příjemná a osvěžující.

Pondělní ranní assembly bylo nakažlivě sympatické, návštěva až z Havaje, svolání tradičním zvukem z mušle a vůbec celkově Aloha pohodová atmosféra, spousta poutavých informací a na závěr pozvánka na Aloha Camp zde v Čechách. Děkujeme našim hostům, manželům Tylovým, za zprostředkování mimořádně zajímavých zážitků. Aloha!

Celý týden pokračovaly výlety a exkurze, jedna třída trávila čas v Bedřichově, další na Sázavě, jiní na Lužnici, Kokořínsku, Děčínsku, turistika, výlety, příroda, lesy, lanová centra, hry, táboráky, zábava, teplo, prostě krása a pohoda. My, co jsme zůstali a staráme se o zdárný chod všeho ostatního, tiše od stolu a počítačů závidíme. Ale přejeme.

Kromě zábavy jsme ale tento týden stihli návštěvu Alzheimerova centra, dnešní testování sextánů pro dlouhodobý výzkum či ekoprojekt o plastech v oceánech. Včera též i tropickou diskotéku.

Závěr roku sebou všem také nese řadu schůzek, jednání a příprav na další školní rok, jsme v plném zápřahu a o některých novinkách Vás budeme informovat již příští týden, o dalších na konci prázdnin a řada zůstane skryta v rámci chodu a provozu školy.

Stále se posouváme, vylepšujeme, zároveň se ale slepě neženeme pouze kupředu. Je třeba si též vychutnat milou přítomnost, než se stane opět minulostí stejně jako končící úspěšný školní rok.

Příští čtvrtek již jen závěrečné shrnutí výsledků vzdělávání, možná i včetně jmen (záleží na podepsaném souhlasu GDPR – což je též výzva pro těch pár co ještě nedodali) a závěrečný pozdrav před létem.

Mějte se krásně, mějte se rádi, ve dne, v noci užívejte okamžiků míru, lásky a pohody – Aloha!

Za OG Vám poslední předprázdninový víkend a týden přeje

Petr Chára