Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

v polovině dubna, avšak za téměř letního počasí přichází další várka informací. Týden to byl extrémně nabitý událostmi, pokusím se je tedy stručně shrnout.

Nejdříve ale detailněji k včerejší akci – RUN and HELP 2018. Studentům a rodičům již přišlo včera stručné info. Vám, všem ostatním, oznamujeme, že letošní ročník se nadmíru vydařil.

Nádherné počasí, skvělá atmosféra. Nyní shromažďujeme množství uběhnutých kilometrů a vybraných charitativních příspěvků, vše bude jasné příští týden. Každý běžec přispívá, kolik uzná za vhodné, pozadu nejsou ale ani rodiče, kteří jen dle dnešních ranních informací poslali po dětech či přímo na Konto Bariéry již přes 21 tisíc korun! Vše poctivě vyhodnotíme, sečteme a zveřejníme. Bez ohledu na množství km či kaček, podstatou zůstává příjemný společný zážitek, pocit sounáležitosti, pohyb pod modrým nebem na čerstvém vzduchu – a ten je k nezaplacení J. Díky, díky moc všem za účast či podporu.

https://www.facebook.com/opengateschool/

http://www.opengate.cz/cs/fotogalerie/15146/run-and-help-2018

Další velkou a mimořádnou akcí je OPEN GATE TEDx, který nás čeká zítra. Hektické přípravy jsou již delší dobu v plném proudu, k atmosféře blížící se akce přispívá též zvonění v podobě TED znělky, OG TEDx trička celého přípravného týmu, reklamy na stěnách i na chodnících. Prostě blíží se vrchol výjimečné akce. Tak ať se to zítra vydaří, více info o průběhu bude následovat.

https://www.facebook.com/tedxyouthopengateschool/?fref=mentions

Tento týden druhým kolem pokračovaly jednotné přijímací zkoušky na gymnázium, po dva dny se také konala jejich školní část – pohovory s uchazeči. Vše máme vyhodnoceno, nyní čekáme na výsledky státních testů. Ty by měly být zveřejněny 27. dubna a my musíme nejpozději do 2. května rozhodnout o přijatých budoucích primánech. Je ovšem možné, že tak učiníme již 27. odpoledne.

Ve středu se k tomu všemu konala plavecká štafeta vyššího gymplu, krásné druhé místo pro OG za rozenými plavci z Přípotoční. Gratulujeme! Fotky a info samozřejmě na FB.

Tam též naleznete zprávu z posledního víkendu, OG studenti Alexandrové (Carr a Sušič) v rámci reprezentačního týmu ČR zvítězili na mezinárodním debatním turnaji v Bratislavě v konkurenci 37 týmů z 13 států. Velká gratulace!

Někteří naši studenti stihli též další kola matematické a chemické olympiády, další vyrazili do Prahy do divadla.

My, pedagogové, jsme ve středu odpoledne zvládli též čtvrtletní pedagogickou radu, příští týden nás (a Vás rodiče) čekají ve středu a ve čtvrtek odpoledne a v podvečer rodičovské konzultace.

V té záplavě akcí a událostí nám samozřejmě neuniklo, že svoji školní docházku zakončili studenti naší oktávy, nyní je již čeká „pouze“ maturita, česká i mezinárodní. Je tu další, již desátá skupina mladých a nadějných, kteří brzo opustí hnízdo OPEN GATE. Tak ať se jim vše vydaří k jejich spokojenosti, držíme palce!

Pro mě osobně je to již neuvěřitelný 24. školní rok „za katedrou“, mohu upřímně vyjádřit, že mě tato událost – odchod maturantů stále stejně hezky dojímá. Možná stále více, vždyť „moji“ první studenti dnes slaví čtyřicátiny a pořád jsem s nimi v pravidelném kontaktu.

Absolventi OG jsou trošku mladší (byť těm prvním je již 28), doba se trošku změnila, ale společné zážitky a vzpomínky zůstávají. A co více, těším se na další a další ročníky. Když je Vám práce koníčkem i zábavou, pak to jde samo.A to je samozřejmě všem mým kolegům, tudíž vězte, že Vaše děti jsou zde v dobrých rukou. Jen na příští týden jsme připravili, zorganizovali, podpořili: účast na juniorském maratonu a biologické olympiádě, několikadenní projekt ekonomie, návštěvu FF UK a ČNB, účast na plavecko-běžeckém poháru, oslavu Čarodějnic, návštěvu dvou divadel, outdoorový trénink a samozřejmě mnohé a mnohé další, ale o tom zase příště.

Přeji krásný, slunečný, skoro letní víkend.

Petr Chára