Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

tak nám začalo v úterý jaro, ovšem při pohledu z okna to nevypadá, je zataženo a drobně sněží či mží. Teploty závěru minulého a tohoto týdne si pohrály hlavně s našimi návštěvníky. Jak jsem avizoval, z partnerské školy DAIS v indické Bombaji k nám v sobotu dorazila skupina studentů a jejich pedagogové. To, že jde o výměnu nejen kulturní, ale též klimatickou, si uvědomili po příletu, kdy je čekal téměř 50 stupňový teplotní rozdíl! První akcí tedy byl nákup či půjčení vhodného oblečení. Jinak je celý týden čekal bohatý program nejen ve škole.

V pondělí se samozřejmě zúčastnili ranního assembly, kde společně s našimi studenty sledovali představení projektů v rámci IB předmětů přírodních věd. Děkujeme za prezentaci našim oktavánům a jejich pedagogům!

Z Alp se živí a zdraví vrátili kvintáni, hned se zapojili do vzdělávacího procesu a ve středu ještě stihli exkurzi do České televize.

Taktéž ve středu se konalo krajské kolo dějepisné olympiády, dnes je na řadě pro změnu astronomická.

Středa byla vůbec nabitá událostmi. Společně s kolegy z přírodovědné sekce jsme vyrazili do AMAVETu domlouvat další formy spolupráce v oblasti robotiky a v podvečer se v hale školy konala panelová diskuse na téma zabezpečeného a kvalitního internetového připojení ve škole, kybernetické bezpečnosti a problémů s tím spojených. Ještě tentýž večer byla akce česko-indické, resp. indicko-české kuchyně, takže si na své přišli i ti, kdo hladověli nejen po vědění a informacích.

Ve čtvrtek po výuce měli akce všichni "psavci". Jednak se sešly redakce OG Chroniclu, a navíc se konalo další setkání Akademického klubu tvůrčího psaní, tentokrát se zajímavým hostem na téma: "Jak pracovat s talentem a podněcovat intuici." Odpoledne a večer ještě proběhly velikonoční akce na kolejích. Určitě najdete info a fotografie na tradičních místech.

Tento týden jsme mj. také poslali pozvánky uchazečům o studium v příštím školní roce. Přijímací řízení se již blíží, čekají nás dva termíny v polovině dubna. Tím též naznačuji, že pomalu přichází konec 3. čtvrtletí toho školního roku a bude se konat další pedagogická rada a poté třídní schůzky. Toto letí, že?

Do té doby nás ale čeká ještě celá řada věcí, akcí a aktivit. TEDx se již zaplnil a Run and Help je též za dveřmi. Upozorňuji, že náš plánovaný termín se s ohledem na počasí může ještě posunout.

https://www.kontobariery.cz/Projekty/Run-and-Help/Run-and-Help-2018.aspx

Tento týden kromě začátku jara byl také Světový den štěstí. S přesvědčením, že to nás zde v OG stále provází, přeji totéž i Vám, našim pravidelným čtenářům.

Mějte se fajn, srdečně zdraví

Petr Chára