Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

po náznaku jara se pomalu opět vracíme na chvilku do zimy, to nám ale samozřejmě na nadšení a aktivitě neubírá. Další březnový týden je za námi a s ním dnes stručné páteční shrnutí.

Pondělní assembly obstaral host, tentokráte dáma, paní Skalická z projektu La Grace, historické plachetnice a dokonalé repliky pirátské lodi z druhé poloviny 18. století a zároveň jediné lodi brázdící moře a oceány pod českou vlajkou. Dozvěděli jsme se mnohé o projektu, jehož cílem je mj. vzkřísit českou námořní historii a umožnit zájemcům plavbu na historické lodi spojenou s výukou námořního řemesla a jeho hrdých tradic (Living History). Děkujeme a přejeme dobrý vítr do plachet!

Dnes Vás mimořádně nebudu zahlcovat informacemi přímo z OG, ale doporučím víkendové čtení o našich absolventech. Je to opravdu moc zajímavé a motivující čtení. Tímto zdravím Bibido země vycházejícího slunce a vám doporučuji si přečíst její příspěvek na našem FB. Tam též naleznete odkaz na další stipendisty nadace KFF, mezi nimiž je řada našich absolventů.

Kvintáni strávili týden na sjezdovkách v Rakousku a zítra ráno se vrací z Dolomit, doufáme, že ve zdraví a v plné síle a natěšeni na další studijní výzvy.

O víkendu k nám též dorazí studenti z partnerské školy DAIS v indické Bombaji, naši studenti se tam chystají záhy.

Dovoluji si též opět připomenout blížící se akce: TEDx a letošní Run and Help.

https://docs.google.com/forms/d/1FMZQybhsXBD2oEOcf2vRmup0D8a3czLl6RO71aqnsX0/edit

https://www.kontobariery.cz/Projekty/Run-and-Help/Run-and-Help-2018.aspx

A nakonec dnes doporučuji kvíz OPEN GATE JOURNEY, který naleznete na našem FB.

https://www.facebook.com/opengateschool/

Přeji tedy příjemný čtecí víkend a za týden další várka informací z OG.

Srdečně zdraví

Petr Chára