Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

je zde opět pátek a s ním pochopitelně naše zpravodajství. Po mrazivém týdnu se rychle ohlásilo předjaří, led na rybnících rychle mizí, teploty přešly do kladných hodnot, o víkendu lze očekávat až 17 stupňů a sluníčko!

Také tento březnový týden byl samozřejmě nabitý událostmi a náročným programem, tak mi dovolte, abych Vás alespoň stručně informoval o několika nezajímavějších.

Začněme pondělním ranním assembly vyššího gymnázia, kde se celá řada našich kolegů studentům svěřovala se svými zkušenostmi z delšího pobytu v zahraničí. Bylo to pestré, bohaté, zajímavé, poučné i zábavné. Díky všem prezentujícím.

V úterý se i náš zástupce zúčastnil přednášky pana Johna B. Taylora, profesora ekonomie na Stanfordské univerzitě a letošního laureáta výroční ceny Liberálního institutu. Mj. bylo velmi příjemné potkat v reprezentativních prostorách České národní banky také naše absolventy. Zdravíme Verču!

Na našem FB jste se mohli dočíst o úspěchu týmu českých hokejistů v Kanadě a o opoře týmu na pozici brankáře. Michal je dalším výjimečným příkladem, který na nejvyšší úrovni zvládá náročné studium i sport. Gratulujeme!

Další studenti zase vedle plně vytěžujícího studia zvládají jiné koníčky, a tak bylo možné včera shlédnout v našem divadle představení Medvěd od A. P. Čechova z divadelní produkce Divadla U Rybníčku. Nadmíru vydařená jednoaktovka o penězích, lásce a dvou temperamentních lidech. Skvělé, děkujeme!

Další skupina studentů mimo své standardní pracovní studijní povinnosti stále pilně pracuje na přípravě TEDx akce, vše můžete sledovat opět na FB a navíc přikládám přihlašovací formulář:

https://docs.google.com/forms/d/1FMZQybhsXBD2oEOcf2vRmup0D8a3czLl6RO71aqnsX0/edit

Ještě se též vrátím k minulému pátku a sobotě, kde na konferenci Menzy, jak jsem posledně avizoval, vystoupili kromě kolegyně paní ředitelky Kožnarové též naše studentky a podělily se o své zkušenosti se Student Organized Learning. Děkujeme za zapojení Natálii Žalmanové a Johaně Lukešové.

Dnes vyrazila skupina studentů do Pardubic na Expo Science AMAVET na regionální kolo soutěže vědeckých a technických projektů středoškoláků. Tak doufáme, že je to dále obohatí a posune vpřed v jejich zájmu.

Dva naši studenti postoupili do krajského kola zeměpisné olympiády, výborně Dane a Matěji!

Připomínám, že se minulý týden konal 12. ročník florbalového turnaje a vyčerpávající info již naleznete zde http://www.opengate.cz/cs/aktuality/15114/og-hostilo-florbalovy-turnaj

A na závěr mě dnes dovolte připomenout, že se blíží další ročník Run and Help. Úvodní letošní informace naleznete zde https://www.kontobariery.cz/Projekty/Run-and-Help/Run-and-Help-2018.aspx

a cíl je tento https://www.kontobariery.cz/Projekty/Run-and-Help/Run-and-Help-2018/Komu-pomahame-v-roce-2018.aspx

Prosím tedy šiřte, sdílejte, předávejte, povzbuzujte a sami se zapojte :. Na jaře opět vyběhneme v OG a doufáme, že i na mnoha dalších místech v ČR, jen vloni bylo přes 60 organizovaných běhů.

Užijte si jarní víkend

Za OG

Petr Chára