Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

„my čekali jaro a zatím přišel mráz". Trampské generaci se jistě vybaví hit od táborových ohňů (mj. i já ho měl jako jednu z prvních písní ve svém kytarovém zpěvníku), přesně takový byl náš poslední únorový a první březnový týden. Teploty k ránu klesly až k mínus 20 stupňům a přes den se jen lehce pohybovaly kolem -8 °C.

Jasné nebe, vodní plochy jako sklo, mrazivá idyla. Hodiny tělocviku se tedy nesly v duchu bruslení a ledního hokeje a včera večer se konala na naší babické lední ploše pod umělým osvětlením, za doprovodu hudby a s podporou teplých nápojů krásná bruslařská akce. Dnes již mrazy polevily, sněží a čeká nás o víkendu obleva.

Pondělí ale pochopitelně zahájilo assembly, a jak jsem před prázdninami avizoval, neslo se v duchu technickém a inovativním. Studenti si též vyzkoušeli techniku z robotických vzdělávacích stavebnic a prohlédli si zmenšenou automatickou linku. Fotky nejen z této akce naleznete samozřejmě na FB. Ve spolupráci s prezentujícími z Asociace pro mládež, vědu a techniku (http://www.amavet.cz/) budeme dále úzce spolupracovat. Další vydařené setkání, děkujeme!

Naši „psavci“ a kreativci se též v poslední době činili a tento týden vyšlo další číslo našeho multi-jazykového časopisu/novin OG Chronicle. Určitě si ho nechte doma ukázat, elektronická verze bude samozřejmě též k dispozici. Zajímavé, inteligentní a poutavé čtení ve vysoké kvalitě. Skvělá práce, díky!

Kolegyni Caba se po týdnech intenzivního jednání s mnoha subjekty podařilo domluvit studentskou výměnu ve Španělsku ve velmi atraktivní prostředí a s velmi kvalitním partnerem http://angeldelaguarda.eu/ , naši první velvyslanci odcestují na seznamovací pobyt v polovině května.

Kolegové ze sekce humanitních věd intenzivně pracují na dalších projektech, konktrétně z psychologie a ekonomie, o všem Vás pochopitelně budeme informovat, až se akce přiblíží.

Určitě jste na webu i FB zaregistrovali, že hledáme nové kolegy, hlásí se pedagogové z celého světa, intenzivně s nimi komunikujeme, vybíráme, probíhají první interview. Moc nás navíc těší, že i ve vzdálených destinacích panuje o OG vysoké mínění. Samozřejmě oprávněně!

Taktéž si nezapomeňte na FB přečíst novinky od OG TEDx týmu a pozvánku na divadlo od souboru Divadlo U Rybníčku!

Před prázdninami jsme se účastnili mezinárodní konference Digitální Česko a též tematických setkání o vzdělávání v 21. století, dnes a zítra nás čeká pro změnu konference Vzdělání pro budoucnost, kde kromě kolegyně Kateřiny Kožnarové vystoupí i naše studentky. Přineseme info.

Minule jsem Vás poměrně zahltil slušnou dávkou koncepčnějších informací, proto dnes určitě vezmete za vděk touto stručnější zprávou. Ještě mi dovolte upřímně poděkovat za Vaše milé a podporující ohlasy na dění ve škole a jeho sumarizaci v pátečních zprávách. Nejen děti, ale i nás, učitele, potěší pozitivní zpětná vazba. Díky!

Přeji příjemný víkend, mějte se fajn a za týden zase u zpráv z OG.

Za všechny kolegy

Petr Chára