Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

tak i k nám nakonec dorazila zima. Nejsou sice žádné extrémní mrazy, ale napadl sníh a ten se už celý týden drží. A k tomu se váže jeden malý postřeh - nikoli nečekaný. Zatímco my dospělí a starší studenti se snaží neuklouznout, chodíme pěkně po odklizených cestičkách, naši mladší a hlavně ti nejmenší se vrhají do závějí, brodí se sněhem bez ohledu na obuv, dovádějí a užívají si. Tak jim to přejme.

Po slavnostním celoškolním pololetním assembly minulou středu ve sportovní hale jsme tento týden zahájili tradičním v divadle školy, a to pro nižší gymnázium. I tentokrát jsme měli hosta. Pan Tomáš Poláček z Babic pravidelně sleduje dění ve škole a sám nabídl své znalosti a zkušenosti ze světa moderních technologií a jejich aplikací. Pan Poláček pracuje ve společnosti, která na tomto dynamickém trhu prorazila s další revoluční technologií. Samotné assembly samozřejmě nebylo prezentací jejich výrobků, ale hlavně ukázkami obecného uplatnění v životě, v péči o přírodu, v pomoci při katastrofách apod. Tím nejhlavnějším sdělením však nebylo ani toto. Oba jsme v závěru zdůraznili především motivaci ke studiu matematiky, techniky, přírodních věd a význam zapojení se v budoucnu na tomto poli do technologického rozvoje a jeho aplikací. Děkujeme a pro úspěch si hned v pondělí vše zopakujeme pro starší studenty, již s náročnější terminologií.

Minule jsem Vás zahltil komplexní a poměrně dlouhou statistikou, dnes tedy jen stručně.

Velké poděkování patří dodatečně našemu týmu "Světlušek" za jejich vynikající práci během 15. ročníku charitativní akce Nadačního fondu Českého rozhlasu. Našim studentům se na podzim podařilo nasbírat krásných 8.626 Kč na podporu nevidomých spoluobčanů. Do OG týmu patří Jan Hrebík, Elizabeth Pavlovec, Alexander Fedorov, Klára Pešková, Adéla Archalousová, Julie Scholzová, Melanie Urbanová. Díky!

Jinak tento týden probíhala kola češtinářské, chemické a biologické olympiády, prezentace možností vysokoškolského studia a celá řada dalších standardních akcí a především příprava na 10. maturitní ples OPEN GATE, který se koná dnes v Národním domě na pražských Vinohradech.

Oktaváni jsou již od rána na místě a probíhají poslední horečnaté přípravy. Tak držíme palce, ať se vše povede a bude to silný zážitek! S těmi z Vás, kdo se rozhodli zúčastnit, se tedy večer uvidíme, ostatním příště rádi zprostředkujme dojmy a samozřejmě přineseme fotodokumentaci.

Do té doby přeji pohodový víkend a srdečně zdravím.

Za OG Petr Chára