Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

v polovině ledna k nám dorazila na chvilku zima a s ní chumelení, sníh však během včerejška opět roztál. O co bylo méně sněhu, o to silněji však foukal vítr, žádné škody u nás ale naštěstí nenapáchal.

Větrné počasí doprovázelo včerejší Den otevřených dveří. Naše obavy, že kalamitní stav na českých silnicích v posledních dnech může návštěvníky od cesty odradit, se vůbec nenaplnily. Divadlo praskalo ve švech, na poslední příchozí již téměř nezbylo ani místo k stání. Děkujeme všem moc za návštěvu, bylo nám potěšením a ctí Vás zde hostit a věříme (a navíc víme z dotazníků, odevzdávaných při odchodu), že návštěvníci obdrželi všechny potřebné informace nejen od vedení školy, ale též od studentů, kteří byli jejich průvodci po areálu naší školy. Dle prvních ohlasů to byla opravdu nadmíru vydařená akce. Tedy díky všem, kteří se na jejím zdárném průběhu podíleli.

Letos se již žádný, hromadně organizovaný návštěvní den nekoná, to ovšem neznamená, že nám nemůžete zavolat, napsat a sjednat si individuální návštěvu. Naopak, velmi rádi Vám vyhovíme. Do rozhodnutí podat přihlášku již zbývá jen pár týdnů, tak neváhejte!

Jinak týden proběhl do puntíku dle plánu, v pondělí se konalo assembly pod vedením kolegů ze sekce anglického jazyka, jim všem tímto děkujeme za představení zajímavých osobností. Sekundáni odjeli na běžkařský výcvik na šumavský Zadov. Dle každodenních zpráv kolegů vše běží a "běžkaří" podle plánu.

V úterý proběhlo další kolo dějepisné a matematické olympiády, dnes se koná pro změnu akce na pražské VŠCHT.

Zpětně mi ještě dovolte pogratulovat studentce tercie Sofii Popové k vítězství na mezinárodní klavírní soutěži ve Vídni, které je o to cennější, že mezi účastníky byla jediná, která nestuduje na hudební škole, a ostatní soutěžící byli vesměs již několikanásobní laureáti z jiných soutěží. Je neuvěřitelné, co někteří naši studenti vedle náročného a zajímavého programu ve škole ještě dokáží zvládat. Opravdu úžasné, velká gratulace!

Jinak na našem webu a FB se dočtete o dalších zajímavých akcích a projektech, tak je pravidelně sledujte, ať jste stále "in".

Toť pro dnešek stručně vše, mějte se krásně a zachovávejte nám přízeň.

Hezký víkend za OG přeje

Petr Chára