Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

je tady nový rok 2018 a s ním také jeho první páteční zpráva.

Úvodem mi pochopitelně dovolte popřát Vám, nám všem hlavně pevné zdraví, to bohatě ke spokojenosti stačí, a když se k tomu přidá i trocha toho štěstí a pár pracovních i osobních úspěchů, určitě to nebude na škodu!

Zima tu není, celý týden teploty k +10 stupňům, občas déšť a po sněhu ani památka.

Zkrácený první lednový týden je plný tradičních událostí. Opět se školou line koleda v rámci Tříkrálové sbírky, opět se koná setkání absolventů OPEN GATE.

Někteří z nich tradičně zavítali do školy, včera tu byli například Leoš, momentálně na Drew University, Tereza z Yale, Mariana z Edinburghu a Míša z Groningenu. Uspořádali jsme pár formálních i neformálních setkání s jejich budoucími následovníky a zvláště dvouhodinová diskuse v septimě byla velmi zajímavá, informativně bohatá, milá, vtipná a samozřejmě podnětná a užitečná. Díky moc všem, s dalšími cca šedesáti, sedmdesáti se uvidíme dnes večer.

Hned první školní den tohoto roku, již od 8 hod. ráno se konaly obhajoby sextánů v rámci dalšího projektu společenských věd, které trvaly celé dva dlouhé dny.

Leden je sice prvním měsícem, ale pro školy zároveň posledním měsícem prvního pololetí. Pochopitelně se budou prověřovat nabyté znalosti, získané dovednosti a oceňovat schopnosti.

Oktavány již od pondělka po prvním letošním assembly čekají IB Mock Exams, zkoušky nanečisto. Vyzkouší si tak reálně rozsah i atmosféru blížících se dubnových mezinárodních zkoušek. Držíme pěsti!

Zároveň připomínám, že se blíží poslední možnost navštívit školu na organizovaném Dni otevřených dveří, konkrétně 18. ledna. https://www.facebook.com/events/152932255432130/

Celý rok nás pochopitelně čeká celá řada akcí, událostí, zážitků a hlavně pilné a zodpovědné práce, o všem Vás budeme pravidelně informovat.

Tak ještě jednou, hezky a ve zdraví prožijte rok 2018!

Za OG

Petr Chára