Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

patnáctý letošní pateční pozdrav je zde, aby vás informoval o dalších pěti pracovních dnech nejen v Babicích. Pokračuje standardní pozdní podzim, počasí proměnlivé, teploty slabě nad nulou, zatím nesněží.

Na pondělním ranním assembly kolegyně Petra Dobešová představila tvůrce nového plánovacího a motivačního diáře a ti pohovořili nejen o své myšlence a produktu, ale též o svých předešlých studiích a cestě k rozhodnutí o samotném podnikání.

V pondělí se ovšem konal hlavně Science Fair - představení nejlepších studentských projektů z oblasti přírodních věd. Jelikož jsou veškeré informace zde https://sites.google.com/view/open-gate-science-fair/home?authuser=0

nebudu se zde nyní detailněji rozepisovat. Jen bych chtěl moc a moc poděkovat všem zapojeným studentům, svým kolegům a též hostům a řečníkům. Bylo to opravdu mimořádná a úspěšný akce. Díky! A velká gratulace navíc vítězným projektům (Results 2017). Mimochodem kolega Grejták před chvílí zaslal děkovný email všem, kteří se na akci podíleli, vyjmenoval též přesně na čem a jak a těch jmen je k padesáti.

V pondělí též vyšlo letošní první číslo našich úspěšných školních novin OG Chronicle (OGNotes, KrOGnika), plné zajímavých článků ve čtyřech jazycích - anglicky, německy, španělsky a česky.

Večer se na kolejích opět pěly koledy, Vánoce jsou opravdu již za dveřmi.

V úterý odjeli naši plavečtí reprezentanti na tradiční vánoční závody do Čelákovic. A jak dopadli? Tradičně skvěle. Devět umístění na "bedně" včetně pěti prvních míst. Skvěle, plavci!

Primy si tento den udělaly netradiční zimní výlet do ZOO a ten se vskutku vydařil. Celkem 156 návštěvníků (vč. 40 našich) rozhodně nevyplašilo zvěř a neblokovalo výhledy, a tak překvapená zvířata byla nezvykle aktivní.

Ve středu terciáni vyrazili na dějepisnou exkurzi a dnes společně s kvartány na film Dancer s následným workshopem. Mezitím se včera konalo další kolo krajské florbalové ligy a večer vánoční dílny na kolejích. Zároveň proběhl 3. ročník vánočního turnaje ve volejbale.

Pokud si uvědomíme, že jsou mezi námi studenti zapojení do Science Fairu, píšící do školního časopisu, reprezentující na různých sportovních akcích, účastnících se nejrůznější aktivit a mnozí z nich navíc do všech výše jmenovaných, pochopíme, že u nás se rozhodně motivovaný mladý člověk nemůže nikdy nudit, naopak se může nadstandardně rozvíjet v mnoha směrech.

Jo, a navíc pečeme a stále pečeme vánoční cukroví (fotky na FB), to bude k dispozici k ochutnávání a ke koupi též na Vánočním revue.

Tím se dostáváme k příští týdnu. Tradiční vánoční večeře nejsou poprvé dvě (zš a gymnázium), ale vzhledem k rostoucímu počtu studentů letos rovnou tři (gymnázium na dvě části). V pondělí až středu nás tedy čekají nádherné společné chvíle při výjimečné atmosféře, tu loňskou si může připomenout zde

http://www.opengate.cz/cs/fotogalerie/14733/vanocni-vecere-a-besidka-gymnazia-open-gate.

Ve středu po večeři nezapomeňte dorazit na Vánoční revue OG do naší sportovní haly. Těšíme se na Vás!

Minule jsem slíbil TED talk, vyslechl jsem spousty zajímavých příspěvků, ale žádný ryze vánoční. Máte-li tedy zájem, najděte si a zhlédněte dle Vašich preferencí a nálady. Tu Vám pochopitelně přeji tu nejlepší.

Užijte si třetí adventní víkend a příští týden ve čtvrtek závěrečné povídání roku 2017.

Za OG Petr Chára