Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

tentokráte standardně v pátek, po mimořádně náročném týdnu, nabitém mnoha událostmi, přichází opět tradiční zpravodajství.

Podzim ukazuje v posledních dvou dnech svoji přívětivější tvář, obloha se konečně projasnila, vykouklo na nás občas z nebes i sluníčko, což po zamračených, mlhavých a deštivých dnech osvěží, a dnes se polední teploty přehoupnou přes 10 stupňů.

Poměrně vlídné počasí tedy doprovázelo včerejší první letošní Den otevřených dveří a zároveň také první letošní čtvrtletní třídní schůzky. Den to byl opravdu velmi dlouhý a náročný, ale ty desítky setkání s Vámi, rodiči našich studentů či budoucí uchazečů, byly nesmírně obohacující, oboustranně přínosné a zajímavé a rozhodně stály za to. Řadu věcí jsme si řekli tváří v tvář samozřejmě včera, dnes tedy opravdu jen stručné ohlédnutí.

V pondělí na tradičním assembly nižšího gymnázia proběhlo školní finále řečnické soutěže Porta Aperta a hlasováním studentů zvítězil Natan Kratochvíla. Gratulace ovšem patří nejen jemu, ale též dalším finalistům, opravdu skvělé výkony.

Celý týden probíhá též třídní část Science Fair, akce oddělení přírodních věd na podporu vědeckého povědomí. Jsou za námi první prezentace studentských výzkumných projektů, a až budou dokončeny, ty nejlepší z nich budou představeny na celoškolní akci 11.12. od 14.00 do 18.00 ve sportovní hale OG, kam zveme i Vás, rodiče. Ještě akci samozřejmě s blížícím se termínem připomenu.

Jinak se konala lingvistická a dějepisná olympiáda, proběhlo vyhlášení té astronomické, septima byla v Praze v divadle, sextáni byli testováni v rámci celostátního šetření, reprezentanti OG vyrazili na sportovní ligu do Čelákovic, konala se prezentace nového akademického klubu - Business and Entrepreneurship Society, členové dramatického kroužku měli představení, zkrátka akce střídá akci, rozhodně se nenudíme.

Neméně událostí nás čeká příští týden a nejen o nich budou zprávy přesně za týden.

Do té doby se mějte fajn a užijte si přicházející víkend.

Petr Chára