Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

silný vítr posledních dní odvál další týden a je tu opět pátek, konec druhého týdne tohoto školního roku. Letní teploty a vzpomínky nás velmi rychle opustily, teplota kolem deseti stupňů a my jsme již plně zaujati pilnou prací.

Novou podobu assembly v pondělí zahájil host – mladý a úspěšný český vědec Jan Lukačevič a bylo to setkání nadmíru vydařené. Více se můžete dočíst na našem FB https://www.facebook.com/opengateschool/ a z reakcí studentů i našeho hosta věříme, že to nebylo setkání poslední.

Tento týden již začaly též odpolední aktivity, výběr je opět velmi pestrý (viz http://www.opengate.cz/file/edee/2017/09/c_seznam-aktivit-i.-pololeti-2017-2018-20170905-154710.pdf), a tak to v našem areálu na mnohých místech žije tradičně až do večera. Potkávat nadšené studenty na chodbách a v učebnách při jejich standardní výuce a poté je ještě vidět a slyšet hrát na kytaru, na klavír, zpívat ve sboru, potit se v tělocvičně či v posilovně, provádět dokonalé plavecké otočky v bazénu či honit se za nejrůznějšími míči ve sportovní hale každému dodá úžasný pocit, že naše budoucnost bude v dobrých rukou této úžasné a pracovité generace.

Snažíme se všestranně rozvíjet talent a potenciál našich studentů a k tomu též pomohl další host. Ve středu k nám na setkání dorazila paní Tara Golshan z Jane Goodal Institutu, britské vzdělávací organizace, aby představila jejich program Roots and Shoots. Činnost a aktivity studenty zaujaly, dost možná se též v budoucnosti zapojíme.

To, že jsou naši studenti přeborníci a mistři v debatování, je již delší dobu známo, proto nepřekvapí, že právě u nás začíná 23. ročník debatní ligy ČR, již devátý ročník turnaje OPEN GATE OPEN. Opět téměř stovka debatéru k nám dorazí dnes odpoledne a bude do neděle trénovat a soutěžit. Více samozřejmě zde.

http://www.opengate.cz/cs/aktuality/14930/zahajeni-debatni-sezony-v-open-gate

Se začínajícím školním rokem se již na našem gymnáziu objevují první zástupci zahraničních univerzit, aby představovali své programy a získávali výborné studenty. Tento týden nebyl výjimkou. A o tom, kam nakonec nastoupili naši loňští absolventi, ale zase někdy příště.

Ke včerejším dopravním informacím pro denně dojíždějící ještě připojuji doporučení - dobrou praxi posledních let. Využívejte ráno horní bránu pouze pro vjezd a pro výjezd raději spodní, doprava je pak plynulejší. Díky.

Kaleidoskop všech možných událostí je samozřejmě velmi pestrý, dnes jsme Vám z něj přinesli pouze pár zajímavých střípků a v tomto trendu budeme samozřejmě pokračovat i nadále.

Do té doby se mějte fajn a za týden zase „načtenou“.

Za OG Petr Chára