Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

až si budete třeba po letech číst tyto řádky, možná tomu neuvěříte, ale již dva měsíce máme téměř léto, teploty opět ke třiceti, slunečno a bohužel zde též poměrně sucho.

Počasí přeje výletům i vodním aktivitám. Tak se naši studenti spokojeně prochází po rumunských horách či trénují kanoistiku na trojském kanálu na Vltavě.

Na našem webu a FB se můžete mrknout na fota a také se ještě vrátit obrazem k letošnímu Blue Vanu.

Jen Vás to nesmí svést na falešnou stopu, že zde jsou již prázdniny a pouze se nyní bavíme a užíváme si. Opak je spíše pravdou.S blížící se uzávěrkou klasifikace a termínu pedagogické rady se horečně testuje, prezentuje, obhajuje a opravuje. Někdy přeplněné kalendáře studentů jsou bohužel odvrácenou stranou množství činností a aktivit, které na OG nabízíme a jichž se třídy či skupiny účastní. Týden či dva na vodě nebo v Rumunsku či v Indii vás pak doběhnou v podobě kumulace termínů. Do toho všeho se o víkendech koná řada cvičných i řádných DofE expedic, tudíž jsou programy studentů i pedagogů naplněné na maximum.

Přesto jsme stihli ještě v pondělí umělecké assembly a po víkendu nás čeká lingvistické a kulturní.

Už máme téměř konečnou verzi rozvrhu na další školní rok, bylo to letos opět o něco náročnější, bude nás opět více a do IB programu vstupuje dvojnásobný počet studentů. Představíme vše přibližně za týden, ještě vychytáváme některé mouchy a ladíme detaily, tudíž ještě proběhnou drobné úpravy.

Původně jsem chtěl dnes pokračovat v seriálu struktury jednotlivých IB zkoušek, ale když hodnotím náročnost tohoto týdne a také to, co jsem nyní výše shrnul, tak bych raději studenty, kolegy i Vás dnes dalším nořením do testování nezatěžoval. Necháme si to na jindy.

Pro dnešek tedy vezměte za vděk stručnosti, mějte příjemný víkend a za týden zase z OG.

Petr Chára