Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

jubilejní čtyřicátý pozdrav tohoto školní roku bude mimořádně stručný (nejen kvůli vedru). Začalo astronomické léto, teploty jsou stále tropické, celý týden přes 30°, v úterý a včera až 35°C.

Naštěstí je to týden nejrůznějších akcí a výletů. Ve škole se to po ránu a k večeru hemží různými skupinami odjíždějících a přijíždějících studentů i celých tříd. Z Rumunska se všichni vrátili zdraví a hlavně svěží na duchu. Rozhodně doporučuji reportáž a především fotogalerii. Ta je letos opravdu vydařená.

Jinak probíhají tradiční hektické přípravy konce školního roku a jedna netradiční.

Z těch standardních jsou to především tisk vysvědčení, podepisování, uzavírání pedagogické dokumentace, přípravy závěrečného předávání vysvědčení a certifikátů, přípravy na příjezd studentů prázdninového programu Endicott College, na prázdninové rekonstrukce, opravy a změny, přípravy roku příštího (rozvrhy, rozpočty, novinky, úkoly, objednávky…); prostě klasický náročný závěr školního roku.

K tomu všemu se chystá mimořádná událost - EARTH Kindness and Gratitude Conference, která proběhne v pondělí a v úterý. Na přípravě se podílí celá řada lidí, nemohu je zatím všechny jmenovat.

Studenti i pedagogové budou moci navštívit rozmanité semináře, workshopy, debaty a poslechnout si zajímavé hosty. Podrobněji o všem až po skončení akce a vyhodnocení během prázdnin.

V příštím, závěrečném, dopise se budu totiž obsáhleji věnovat hlavně výsledkům vzdělávání v tomto pololetí i celém školním roce 2016/2017. Ten očekávejte již ve čtvrtek, tj. za šest dní.

A do té doby se mějte letně.

Za OG zdraví

Petr Chára