Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

je to neuvěřitelné, ale už je tady opět konec týdne, čas se při velmi nabitém programu řítí jako expresní rychlík. Třetina června je již za námi, opět je velmi letně a slunečno a vy dostáváte již téměř čtyřicáté letošní páteční zpravodajství.

Vskutku hektický týden zahájilo milé, emočně plné assembly pana Nitscheho, jehož hlavním tématem bylo přátelství a láska. Vydařený start do nového týdne. Čtvrteční setkání bylo pro změnu vědecko-technologické, kolegyně Kožnarová nám přestavila novinky ze světa nanotechnologií a jejich využití v medicíně. Mimořádně zajímavé.

Mezitím rychle plynul předklasifikační týden, tudíž si asi umíte představit studentský a učitelský program. Hodnocení, testování, psaní, opravování, prezentování. Tradiční to obrázek blížícího se konce pololetí a školního roku. To vše bude vrcholit ještě příští týden, který zakončí závěrečná pedagogická rada. Do programu tohoto týdne se nám ještě vešla jedna mimořádná přednáška na téma "Něco málo z histologie…".

Na naší škole však nikdy není program jen čistě akademický. Dnes se z pětidenního vodáckého kurzu na Vltavě vrací sextáni, včera se odpoledne v divadle konal koncert našich hudebníků, zejména klavíristů a večer od osmi hodin proběhlo promítání prvního dílu OG Prostřeno! Natáčení probíhalo na všech kolejích a vítězný tým vyhrál večeři v italské restauraci.

Dnes večer odjíždí septimáni a někteří absolventi na tradiční expedici do rumunského Banátu a skupinky kvintánů na další z bronzových expedic Duke of Edinburgh Award. Pokud si v dnešní přetechnizované online době občas někdo postěžuje na domácí počítačový život mládeže, tak to rozhodně neplatí pro naše studenty. Spacák, karimatku, vařič a ešus do báglu, šup s ním na záda, mapu a buzolu do ruky a hurá na denní 20kilometrový výlet do lesů. Večer nalézt vhodné místo na přenocování, uvařit si vhodnou večeři a po snídani na další dávku kilometrů. Ano, i takovýto "skautský" program obohacuje studenty OPEN GATE a většinou zážitky z těchto expedic zůstanou v mysli déle než znalosti z mnohých hodin. Všem našim turistům, trampům a cestovatelům přejeme dobré počasí, hezké zážitky, optimismus a zdravou mysl a hlavně ať se ve zdraví vrátí zpět.

A to lze samozřejmě popřát i Vám všem do nadcházejícího víkendu, ať již jej trávíte kdekoli.

Za OG srdečně zdraví

Petr Chára