Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

je tady červen, poslední měsíc tohoto školního roku a s jeho začátkem přišlo léto. V pondělí a v úterý vedro přes třicet, od středy příjemněji, stále však jasno a teplo.

Hlavním tématem a vrcholem tohoto týdne byl pochopitelně včerejší festival Blue Van, tradiční oslava naší školy, festival mládí, zpěvu, tance, hudby v rámci vystoupení našich studentů a kolegů.

Počasí nádherné, atmosféra skvělá, vše tradičně probíhalo podle plánu, přijela spousta rodičů, hodně absolventů, opět jsme si to společně hezky užili. Děkujeme všem účinkujícím, pochopitelně také všem, kteří stáli za náročnou přípravou všech vystoupení, kteří pomáhali s budováním zázemí, a samozřejmě všem, co se přijeli podívat a bavit se s námi. Připomínám, že vše probíhá stejně jako v případě vánoční večeře a revue za plného provozu a je postaveno na nadšení, dobrovolnosti a úžasné vůli kolegů a studentů udělat něco pro ostatní.

Tento týden se také po zkouškové pauze rozjela assembly, pondělní obstarala moje maličkost (jak jste se včera od moderátorů dozvěděli, jsem bohužel výškově v naší sestavě až třetí :) a čtvrteční kolega Grejták, který se věnoval vesmíru a budoucnosti vědy. Pondělní téma zůstalo ve vesmíru OPEN GATE a mj. jsme se ohlédli za těmi deseti lety konaných assembly a představili od září jejich nový koncept. Ta se budou konat pouze v pondělí, budou celou první vyučovací hodinu (stejně jako zbytek týdne od 8.20), žádné pozdní příchody se tedy již nebudou konat. Nová delší setkání budou stejně pestrá, mohou však být obsahově náročnější, hlubší, někdy výchovná, jindy vzdělávací, poznávací, někdy i též zábavná, poučná, filosofická, kulturní, zkrátka taková, na jaká jsme již zvyklí. V lichý a sudý týden se budou střídat studenti nižšího a vyššího gymnázia (ten příští rok opět nabyde o dalších 20 studentů). Tak se máme na co těšit!

Tento týden se také konaly obhajoby studentů kvinty z projektu psychologie, sextáni měli kurz první pomoci, dnes se koná v divadle speed-dating v druhých cizích jazycích. O víkendu probíhají další DofE expedice, pak sexta vyráží na vodu, ale o tom zase příště.

Dnes tedy po minulé obsáhlejší zprávě stručněji a rozloučíme se dalším akademickým úspěchem, krásným druhým místem Vaška Trpišovského ve

fyzikální olympiádě. Gratulace Vaškovi, Vaškům, včerejším moderátorům a vlastně úplně nám všem, jak to všechno krásně zvládáme.

Mějte se fajn, za OG opět vřele zdraví

Petr Chára