Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

s teplotami kolem dvaceti stupňů přicházejí třicáté šesté letošní zprávy, dnes mimořádně čistě akademické.

Zase po roce, tradičně na konci května, skončily maturity, již osmé v historii naší školy.

Výsledky jsou opět celkově vynikající. Studenti konali ve společné části zkoušky z ČJ a AJ, připomínám, že ty se skládají ze tří komponentů: písemné práce, didaktického testu a ústní zkoušky. Z AJ byl tradičně mimořádný průměr 1,0 (celkově přesně 97,51 %!) a z ČJ také tradičně o něco horší, letos 1,89 (přesně 80,11 %). Dále letošní maturanti absolvovali 54 ústních zkoušek v profilové - školní části, kde obdrželi 49 jedniček a 5 dvojek, průměr tedy 1,09.

Jako vždy si dovolím připomenout fakt, který je třeba brát ještě v úvahu. Česká maturita je jen jedním z náročných výstupů pro naše studenty, kteří ještě konají buď kompletní maturitu mezinárodní, nebo alespoň IB certifikáty ve vybraných předmětech. Tyto výsledky obdrží studenti až na sklonku prvního červencového týdne. V této době totiž mezinárodně certifikovaní hodnotitelé IB po celém světě jejich testy a eseje svědomitě opravují a vyhodnocují. Mezi nimi je též i řada kolegů zde na OG.

Našim maturantům pochopitelně moc a moc gratulujeme!

A nastává opět loučení. Předevčírem se na večerní grilovací party na kolejích hodovalo, zpívalo, tančilo a také se trošku ronily slzy (lampióny štěstí se letos v tom větru raději nechaly zabaleny ). Konala se také sportovní zápolení mezi maturanty a učiteli a včerejší další společná večerní akce.

http://www.opengate.cz/cs/aktuality/14857/maturanti-versus-pedagogove

Dnes se koná finální assembly, maturantům předáme jejich maturitní vysvědčení a opravdu naposledy popřejeme hodně zdaru a rozloučíme se. Dnes se nadobro uzavře kapitola jejich života na OPEN GATE, kde řada z nich strávila většinu svého náctiletého života. Nezbývá jen dodat tradiční modifikované: letošní oktáva definitivně končí, nechť žije oktáva roku příštího!

Dalším dnešním akademickým tématem jsou prospěchová stipendia pro příští školní rok. Jak jsme již v minulém roce avizovali, letos byly kromě zapojení do komunitní činnosti rozhodující zejména akademické výsledky, transparentně vyhodnocené dle procentuálního hodnocení ve všech předmětech. Všichni uchazeči byli i letos naprosto vynikající, rozhodovali opět desetinky procent. Gratulujeme tedy následujících studentům, kteří obdrželi stipendium 25 % ze školného v celkové výši 1 058 000 Kč.

Votlučková Barbora 1.A

Česnek Richard 1.A

Kulhánková Amálie 2.A

Hrebík Jan 4.A

Trpišovský Václav 4.A

Rendla Matěj 5.B

Janečková Alžběta 6.A

Kratochvílová Thea 6.A

Kolomazníková Magdaléna 7.A

Poláková Lucie 7.A

Nutno ještě zmínit vynikající reprezentaci Jasmíny Švarcrové v republikovém finále dějepisné olympiády (čtvrté místo v ČR). Velká gratulace! Přečtěte si rozhodně její reportáž, která má vskutku výbornou úroveň.

http://www.opengate.cz/cs/studentsky-kampus/studentske-reportaze/po-stopach-marie-terezie-14856.shtml

Ve škole se tento týden děly další zajímavé a důležité akce a události, ale o těch zase příště. Ještě mi dovolte připomenout, že jsou v plném proudu přípravy na letošní BLUE VAN FEST, ve čtvrtek 1.6. Vás od 15.30 očekáváme. Přijeďte, budeme se těšit na viděnou.

Čeká nás teplý víkend a tropický nadcházející týden, tak si jej užijte.

Za OG srdečně a vřele zdraví

Petr Chára