Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

léto je zde (alespoň podle včerejších a dnešních teplot), do prázdnin však ještě daleko, je před námi ještě spousta práce a tom, co se dělo tento týden, je samozřejmě dnešní pravidelné zpravodajství.

V prvé řadě mi dovolte přivítat mezi adresáty budoucí primány a jejich rodiče. Ti již včera obdrželi první uvítací dopis a ode dneška jsou též v naší rozesílací databázi. Věříme, že jste zprávy již dříve sledovali na webu a těšíte se na další informace. Ještě jednou vítejte, těšíme se na Vás!

Tento týden vrcholí zkoušky mezinárodní maturity IB, dnes proběhne poslední z francouzštiny a od pondělka začínají české ústní zkoušky, státní a profilové. Celý maraton, který začal již v dubnu, pak bude ukončen ve středu v poledne a finální rozloučení s letošními maturanty proběhne příští pátek. Teď jim tedy ještě držíme palce a přejeme pevné nervy v posledním zkouškovém týdnu.

Prověřování znalostí a dovedností v anglickém jazyce se týkalo všech studentů od prim do sexty. Celý týden se konaly zkoušky ve formátu IELTS - čtení, psaní, poslech i mluvení, náročná organizace pro téměř 200 studentů a všechny kolegy z English Department. Vše proběhlo a nyní dopoledne stále ještě probíhá bez problémů, kolegové průběžně veškeré testování vyhodnocují, o výsledcích budeme obecně referovat v některém z příštích dopisů.

Úspěšní primáni, sekundáni a terciáni vyrazili ve středu na okresní kolo Pythagoriády, španělštináři z kvarty a sexty si šli pro změnu užít španělské kultury. Podrobněji se můžete dočíst zde.

http://www.opengate.cz/cs/aktuality/14851/spanelstinari-vyrazili-do-prahy-za-spanelskou-kulturou

Ve středu odpoledne také proběhlo setkání kariérního poradenství, organizované kolegyní Zahořovou, v rámci projektu "Kým chci být". Ve čtvrtek k nám pro změnu zavítal absolvent Michal Kalina, který dokončuje studium medicíny, aby poreferoval o svých zkušenostech a zážitcích ze studia v rámci OG Medical Society kolegyni Kožnarové.

Sextáni si navíc ve čtvrtek ještě užili celodenní projekt z filosofie v rámci společenských věd a pak všechny studenty čekalo výjimečně pestré odpoledne a večer. Konala se další akce studentské rady Dikobraz, na kolejích navíc probíhal Sushi day a vše vyvrcholilo májovou OPEN AIR RETRO diskotékou. Ano, to vše se konalo v jeden den a proběhlo naprosto bez problémů, úspěšně a za hojné účasti napříč ročníky. Tento fakt, že se bez problémů dokáží společně bavit studenti s až osmiletým věkovým rozdílem, je dalším specifickým a jednoznačně pozitivním rysem naší školy.

Tento týden jsme také uzavřeli vyhodnocení žádostí o akademické stipendium, po finálním odsouhlasení budeme informovat stipendisty příští týden a vše zveřejníme.

Dnes vyrážejí na víkend do terénu další dvě cvičné DofE expedice, počasí jim, zdá se, bude přát.

Na našem FB již také naleznete pozvánku na letošní festival Blue Van, tak si rezervujte termín.

Myslím, že je zřejmé, že se opravdu nenudíme a nebudeme ani nadále.

Mějte krásný víkend.

Za OG Petr Chára