Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

první májové dny přinesly trochu sluníčka, občas oblaka, podvečerní přeháňky, svěží vítr a dnes též potemnělou oblohu s deštěm. Užili jsme si tedy veškeré rozmary jarního počasí.

Dnes mi v prvé řadě dovolte vrátit se ještě k letošnímu Run and Help u nás v OG. Včera jsme na facebooku a youtube zveřejnili letošní záznam nádherné akce, tak se společně s námi pokochejte.

https://www.facebook.com/opengateschool/videos/vb.36669997595/10154541585877596/?type=2&theater

https://www.youtube.com/watch?v=SIUsz6UgwdI&t=8s

Opětovné poděkování patří všem studentům a kolegům za účast a dnes zvlášť též Filipu Šindelářovi za spolupráci při natočení a zpracování skvělého videa. Nejen dnes, ale hlavně v budoucnosti blízké i daleké bude úžasnou připomínkou našeho počínání. Tak se rozhodně nezapomeňte pochlubit příbuzným, známým, kamarádům, přátelům. Já osobně jsem při videu hrdě dojatý a pyšný na všechny malé a velké, s nimiž v naší škole prožíváme všechny chvíle všední i nevšední.

Rodinu OPEN GATE od září rozšíří další skupina nových primánů. V pátek odpoledne bylo rozhodnuto o přijatých studentech pro nadcházející školní rok a jejich seznam zveřejněn. Hranicí pro přijetí byla celková úspěšnost nejméně 70% z váženého průměru všech čtyř součástí přijímacího řízení: IQ test, pohovor, státní jednotná zkouška z ČJ a M (s váhou 20,20, 30 a 30 %). Druhé kolo přijímací řízení se nevyhlašuje, přijati budou pouze tito uchazeči. Všem pochopitelně moc gratulujeme, těšíme se na ně a těm, co bohužel neuspěli, přejeme hodně zdaru a velmi děkujeme za zájem o studium na naší škole.

Rodinu OPEN GATE na druhou stranu za chvíli fyzicky opustí naši letošní maturanti (v myslích zůstaneme samozřejmě stále spolu). Momentálně mají za sebou největší porci maturitních zkoušek českých i mezinárodních. V úterý a ve středu absolvovali testy a písemné práce z češtiny a angličtiny v rámci společné části státní maturitní zkoušky a již od minulého pátku píší testy mezinárodní maturity IB. Již mají za sebou Global Politics, Economics, English, většinu Mathematics, dnes odpoledne je čeká první test z Environmental Systems a Societies a pokračuje se intenzivně celý příští týden.

Z důvodu konání zkoušek v našem divadle se tento a následující dva týdny nekonají školní assembly, budou obnovena hned po skončení maturitního období.

V posledním pozdravu jsem zapomněl zmínit, že naši studenti v rámci vědeckého pozorování goril zavítali na několik hodin do pražské ZOO, tak to dnes napravuji.

Minule jsem ovšem nezapomněl na naše úspěšné debatéry, dnes přidávám také odkaz na obšírnější shrnutí od Natana Kratochvíla a dovolím si upozornit, že jde o sekundána, který byl v týmu s až o šest let staršími kamarády a spoluhráči z OG. Výsledky všech jsou ohromující!

http://www.opengate.cz/cs/aktuality/14841/od-vylodeni-po-berlin-od-paky-po-senat

Když už jsme u úspěchů tohoto týdne, opět bodoval náš veleúspěšný časopis OG Chronicle. Čtyři první místa (nejlepší celkově, nejlepší grafika, nejlepší obsah, nejlepší titulní strana) ve Středočeském kraji a postup do listopadového celostátního finále, kde jsme poslední dva roky také vždy mimořádně uspěli. Velká gratulace!

Několik našich sextánů studujících němčinu odjelo ve středu na deset dní na výměnu do Německa, doufáme, že si tam dosyta „zašprechtí“.

Jinak jsme si ještě tento týden ve středu večer užili odložené čarodějnice, kvintáni vyrazili do divadla na Shakespeara a pochopitelně bylo mnoho dalšího dění přímo ve škole, ale o tom podrobněji zase příště.

Za OG Vám všem přeji příjemný další prodloužený víkend a za týden zase u zpráv.

Mějte se fajn.

Petr Chára