Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

krásné jarní počasí nás provázelo po celý týden, dnes odpoledne se mají teploty vyšplhat až k 25 stupňům. Na poslední březnový den slušná letní teplota.

Pondělní ranní assembly připravila se svými primány kolegyně Drábková, rozšířili jsme si slovní zásobu v angličtině, zvýšili sebevědomí a zhlédli dramatizaci knihy Gruffalo. Skvělé výkony, děkujeme všem.

V úterý vyrazili naši divadelníci s jejich muzikálem Jasmine a Juniper do uhříněvského divadla a odehráli dvě představení pro stovky žáků. Velký úspěch!

Ve středu se konal další ročník plavecké štafety nižšího gymnázia. Určitě bude reportáž s podrobnými výsledky a fotodokumentace, zatím mohu jen pogratulovat našemu týmu k dalšímu vítězství a opětovnému překonání rekordu turnaje. A až uvidíte fotky, všimněte si cen, jsou krásným produktem našich umělkyň a umělců.

Ve čtvrtek se během assembly odehrála další mimořádná událost - studenti prim a kvint připravili pod vedením kolegyň Velkové a Pětileté velkou módní přehlídku a prezentaci svých výtvorů a kostýmů. Velká podívaná, díky.

Ve čtvrtek také školu navštívili pánové Radek Coufal z Drew University (New Jersey) a Mark Kopensky z USA. Drew University díky nezištné pomoci pana Coufala nabídla jednomu našemu studentovi mimořádně velkorysé stipendium. Pan Kopensky má mj. více než třicetileté zkušenosti s náborem mezinárodních studentů na americké a britské univerzity, pracoval na šesti univerzitách v USA a Velké Británii, nyní vede vlastní konzultantskou agenturu, která spolupracuje s mnoha univerzitami v USA, Kanadě, VB, Malajsii, Vietnamu a Číně. Za dobu své práce navštívil tisíce škol ve 163 zemích světa a nás samozřejmě velmi těší, že na něj OPEN GATE, naši studenti i jejich výsledky udělali ohromný dojem. Oba pánové dlouhá léta společně pracovali ve VB i v USA, oficiálně jsme přijali velkorysé pozvání na červnovou osobní návštěvu, řadu jednání a setkání na Drew University, a jsou otevřeni další zajímavé spolupráci a finanční podpoře našich budoucích absolventů formou stipendií.

V sobotu do OG dorazí téměř dvacet studentů z naší partnerské školy v Rosterenu ve francouzské Bretani. Bienvenue!

V příštím týdnu nás čeká letošní Run and Help, v pondělí se dle zpřesněné předpovědi počasí rozhodneme, zda to bude ve středu či ve čtvrtek (chceme si to užít za sluníčka, ne v dešti) a dáme to pochopitelně vědět. Prozatím si můžete připomenout atmosféru díky videu z roku 2015 na našem facebooku či si prohlédnout fotografie z loňského ročníku na našem webu.

https://www.facebook.com/opengateschool/

http://www.opengate.cz/cs/fotogalerie/14468/run-and-help-2016

Naše letošní maturanty čekají poslední tři týdny výuky na OG, ať si to ještě

užijí, pak začne kolotoč zkoušek mezinárodní i české maturity.

Zítra je apríl, proto si dejte pozor na falešné zprávy, od nás dostáváte vždy jen pravdu pravdoucí :.

Mějte krásný slunečný víkend a za týden opět čtení pro Vás.

Petr Chára