Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

do Babic zavítalo slunečné jarní počasí, skutečně pozitivní energie do poctivé a kontinuální práce. A na tu jsme my zde zvyklí.

Na pondělním ranním assembly nám studenti tercií pod vedením kolegyně Michalíkové předvedli své výtvory v rámci mini-projektu v přírodních vědách Zvuk a hudební nástroje. Viděli a slyšeli jsme spoustu zajímavých netradičních výrobků a ocenili jsme zejména některá vystoupení. Děkujeme!

To čtvrteční bylo z úplně jiného soudku, kolega Marks se s nadhledem a vtipem zamyslel nad vážností práce našich oktavánů, dodal jim optimismus a zároveň je přijal do řádu "Church of Latter-day Dude". Společně jsme se pak všichni uvolnili při hudbě a tanci. Byla to nejen odměna za právě končící velké vypětí s odevzdáváním Internal Assessment a Extended Essays pro mezinárodní maturitu IB v minulých dnech, ale též zpestření před budoucími náročnými týdny. Také díky!

Sekundy se v pondělí zúčastnily projektu Prevence chování na sociálních sítích, totéž absolvovaly ve středu tercie. Večer si pro změnu hokejoví fanoušci udělali výlet do O2 arény na čtvrtfinále hokejové extraligy.

V tomto i minulém týdnu se konala též školní kola několika olympiád, zeměpisné, fyzikální, matematické. Úspěšní studenti postupně pojedou na kola regionální, gratulujeme.

Na našem webu si můžete též přečíst o projektu v cizích jazycích, o kterém jsem již v nedávné době informoval.

Včera odpoledne studentská rada zorganizovala další letošní kolo OPEN GAMES. Opět díky!

Právě teď se více než 150 studentů nižšího gymnázia potí pod dohledem kolegů nad příklady Matematického klokana.

Připomínám, že v pondělí se koná výstava našich mladých umělkyň, jestli máte čas, přijďte se podívat.

https://www.facebook.com/opengateschool/photos/a.10152125279017596.1073741825.36669997595/10154344081032596/?type=3&theater

Kvintáni se v neděli chystají na týden do Alp, přejeme jim hodně sluníčka, upravené sjezdovky a hlavně ať se všichni vrátí zdraví.

Počasí rozhodně láká k pobytu na čerstvém vzduchu, při procházkách, rychlejší chůzi či dokonce běhu si můžete promyslet, jak se zapojíte do letošního Run and Help a koho společně s námi oslovíte, aby se k nám také přidal: Ve zdravém těle zdravý duch!

Přeji hezký víkend a za týden se budu těšit.

Za OG zdraví

Petr Chára