Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

chladno, větrno a deštivo vpadlo do našich končin, nikoliv však do našich myslí. Jsme stále tu, a tudíž i pravidelné páteční zprávy.

Pondělní ranní assembly věnovala kolegyně Šedivá s pomocí svých studentů předsudkům a toleranci a ve čtvrtek nám celý velký tým OG TEDex talks představil své plány a profily hostů, které v budoucnu chceme pozvat jako řečníky. Když se zadaří, čekají nás velké věci, tak se těšme.

Občas jistě stojí za připomenutí, že každý týden probíhá program komunitní činnosti a dobrovolnictví OG, tento pochopitelně nebyl výjimkou. Naši studenti pomáhali v Mukařově, Olivovně, Tehovci, Stránčicích, Mnichovicích.

Když už jsme u pomoci a charitativních projektů, nemohu nezmínit, že již započaly letošní přípravy na akci s názvem Run and Help. Pro nové studenty, jejich rodiče a nové čtenáře jen připomenu, oč se jedná. V září 2014 se uskutečnil nultý ročník charitativní akce, jíž jsme iniciátoři a zakladatelé. Celá škola se šla proběhnout na různě dlouhé tratě po areálu naší školy a jejím okolí a kromě prospěchu vlastnímu tělu při pobytu na čerstvém vzduchu jsme za uběhnuté kilometry vybrali částku 25 000 Kč, kterou jsme pak slavnostně předali Kontu bariéry (fotografie z obojího si můžete připomenout zde).

http://www.opengate.cz/cs/fotogalerie/13784/run-and-help

http://www.opengate.cz/cs/fotogalerie/13803/run-and-help¨

Vzhledem k tomu, že akce měla veliký úspěch a bohulibý přesah, požádali jsme na jaře 2015 další školy a subjekty, aby se k nám připojily. A byla z toho celorepubliková oslava radosti z pohybu a pomoci hendikepovaným. Přes třicet institucí, tisíce běžců a celkem vybraných téměř 600 000 Kč. V loňském roce jsme pokračovali druhým ročníkem a všechna naše očekávání byla překonána. Téměř šedesát skupin škol, firem i jedna celá obec a vybraných téměř milión korun českých.

Letos se tedy chystáme společně s Kontem bariéry na třetí ročník, opět doporučujme pro akci první celý jarní měsíc - duben. Patronem ročníku 2017 je olympijský vítěz, moderní pětibojař David Svoboda. Tak rozhodně neváhejte a připojte se k nám.

http://www.kontobariery.cz/Projekty/Run-and-Help/Jak-na-to.aspx

Když už jsme u pohybu a sportu, také letos se chystají plavecké štafety, více naleznete na našem webu. Nejen sportem živ je člověk, chcete-li obohatit též ducha, rozhodně nezapomeňte vyrazit na IB Art Exhibition našich oktavánek, pozvánka je mj. na našem facebooku.

Po celý týden se samozřejmě pilně pracovalo ve všech předmětech a ročnících, proběhla spousta zajímavých hodin, setkání a návštěv, jak je to u nás na škole obvyklé, ale o tom zase někdy příště.

Toť pro dnešek stručně vše, zase za týden a do té doby se mějte fajn.

Za OG zdraví

Petr Chára